Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Percheziții în Arad. Țigări de contrabandă, bani și arme albe, confiscate de polițiști

Mii de pachete de țigări de contrabandă, arme albe, dar și diverse sume de bani, au fost confiscate în timpul unor percheziții efectuate în municipiul Arad, iar patru bărbați au fost reținuți de polițiști.

În cursul zilei de luni, polițiștii au efectuat trei percheziții pe raza municipiului Arad, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Conform IPJ Arad, efective mărite de poliţişti au efectuat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, trei percheziţii pe străzile Şezătorii, Socului şi Flueraş, în urma cărora au fost indisponibilizate peste 6.500 de pachete de țigări de contrabandă, bani şi bunuri.

Astfel, în cazul percheziției efectuate într-un imobil de pe strada Șezătorii, a fost surprins în flagrant delict un bărbat de 59 de ani, în timp ce oferea spre comercializare unui alt bărbat de 64 de ani, 36.000 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Totodată, asupra bărbatului de 59 de ani a fost depistată suma de 15.725 de lei, susceptibilă că ar fi provenit din comercializarea țigaretelor.

În acelasi imobil, polițiștii au mai depistat 16.600 fire țigarete de diferite mărci, telefoane mobile, două macete, o sabie, patru pumnale, o stea metalică, bunuri în privința cărora a fost dispusă indisponibilizarea în vederea continuării cercetărilor.

În urma celei de-a doua percheziții efectuată pe strada Socului, în locuința unui bărbat de 40 de ani, au fost depistate 9.820 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă, 17.000 de lei, 550 de euro şi telefoane mobile.

În autoturismele aceluiași bărbat a mai fost depistată cantitatea de 19.800 fire țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Cea din urmă percheziție a fost efectuată de polițiști pe strada Flueraș, în locuința unui bărbat de 41 de ani. În autoturismele utilizate de acesta au fost depistate 51.700 fire țigarete, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

„133.920 fire țigarete, 32.725 lei, 550 de euro și alte bunuri depistate cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor“, a informat IPJ Arad.

În baza probatoriului administrat, patru bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

„Activitatea de cercetare/documentare a activității infracționale s-a derulat pe o perioadă de patru luni, sub supravegherea și îndumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

UPDATE

Cei patru bărbați cercetați pentru infracțiunea de contrabandă au fost prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă. Însă, magistrații au dispus pentru cei patru măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.