Ingrediente:
500 gr paste penne
400 gr sos roșii cu basilica (barilla)
4 dovlecei tăiați cubulețe
o ceapă tocată mărunt
o linguriță usturoi ras
câteva frunze de busuioc proaspat
2-3 linguri pătrunjel proaspăt tocat
3-4 linguri ulei măsline
sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem paștele în apă sărată. Punem uleiul într-o crăticioară să se încălzească apoi punem ceapa la călit și usturoiul. Lăsăm puțin apoi adăugăm și dovleceii și călim la foc mic câteva minute dar având grijă să nu se topească dovleceii, să rămână “al dente” crocanți. Punem sare și piper, după care punem și sosul de roșii, amestecăm și mai lăsăm câteva minute (15 min). Luăm cu o paletă pastele și le punem în sosul de roșii, și putem adăuga și puțina apă în care au fost fierte pastele, amestecăm puțin și mai lăsăm cca 5 min. La urmă punem pătrunjelul și busuiocul tăiat mărunt, amestecăm iar și luăm de pe foc.
sursa: bucataras.ro