Ingrediente:
300 gr. paste penne
300 gr. pastă de tomate
4-5 ciuperci mari
200 ml apă
o ceapă mică
două linguri ulei de măsline
sare, piper, busuioc, oregano
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Ciupercile se taie pe jumătate apoi felii de maxim un cm grosime. Într-o cratiță se pune uleiul de măsline și ceapa. Se lasă 1-2 minute apoi se adaugă și ciupercile. Pasta de tomate se amestecă cu apa și se adaugă peste ciuperci. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă oregano și busuioc după gust și se lasă la foc mic. Când apa a fiert în clocot se adaugă pastele și se pregătesc după instrucțiunile de pe pachet. Când sunt gata se iau din apă și se adaugă peste sos. Se mai lasă la foc mic 1-2 minute și apoi se servesc.
sursa: bucataras.ro