Ziarul electronic al arădenilor

Pe ce loc se află Aradul în topul celor mai sigure județe din România

aradSiguranța și protecția în viața de zi cu zi reprezintă una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru români.

Vă întrebați care este riscul ca locuința dumneavoastră să fie spartă de hoți? Sau câte furturi au loc zilnic în zona în care stați? În acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piață cu privire la nivelul de siguranță din județul Arad.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, Poliția Română și motorul de căutare Google în perioada 2013-2016, au fost analizate informații precum rata infracționalității în Arad sau numărul de infracțiuni semnalate în fiecare zi.

De asemenea, studiul a scos în evidență și gradul de interes al locuitorilor din județul Arad pentru sistemele de supraveghere a locuinței.

La nivelul județului Arad, în 2014 s-a înregistrat o creștere a infracțiunilor în comparație cu anul anterior.

Astfel, iese la iveală faptul că numărul delictelor s-a majorat cu 1,87% în decurs de 12 luni, în ciuda măsurilor de prevenire luate de autoritățile locale. Pentru a analiza în detaliu fenomenul și pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, specialiștii magazinului online Comenzi.ro scot în evidență faptul că în Arad au loc, în medie, 17 infracțiuni în fiecare zi.

De asemenea, relevantă pentru situația generală este și rata infracționalității înregistrată în județul Arad. Aceasta îl plasează pe locul 35 în topul național al celor mai nesigure județe. Din acest punct de vedere, în anul 2014 au fost sesizate 1.430 de infracțiuni la 100.000 de locuitori, în creștere cu 2,29% față de 2013.

Comparând numărul de locuințe existente în județul Alba cu numărul de infracțiuni semnalate, reiese că anul trecut s-au înregistrat 8,5 infracțiuni la fiecare 100.000 de locuințe. De aceea, locuitorii din Arad sunt interesați de achiziționarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflectă în mod direct în volumul mare de căutări înregistrat pe internet în ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro relevă faptul că județul Arad se află pe locul 32 la nivel național din acest punct de vedere.

“Oamenii se informează despre avantajele oferite de aceste aparate și conștientizează cât de importante sunt ele pentru siguranța locuințelor”, a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.