Ziarul electronic al arădenilor

Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani

ioan-gyuri-pascuActorul şi muzicianul Ioan Guyri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în reşedinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

Echipajul SMURD a ajuns acasă la Gury Pascu în jurul orei 5.00. Artistul era deja în stop cardiorespirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproape o oră.

Din păcare, artistul nu a răspuns la aceste manevre. Decesul a fost declarat la ora 06.00, a explicat medicul Bogdan Opriţa.

La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu a suferit un infarct şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii ’90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.