Ingrediente:
300 gr paste fără ou
un dovlecel
un ardei verde
jumătate ardei capia roșu
o bucățică de praz
4 căței de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
200 ml smântână vegetală
100 ml vin alb
sare și piper după gust
busuioc verde
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare și se lasă să fiarbă. Se spală și curăță legumele. Se taie mărunt prazul și cele două feluri de ardei și se pun la călit într-un wok în care s-a încălzit mai întâi uleiul.
Se lasă 2-3 minute apoi se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe mici.
Se amestecă și se lasă pe foc 4-5 minute apoi se adaugă și roșia tăiată cubulețe și se lasă pe foc aproximativ 7-8 minute până se înmoaie puțin toate legumele.
Se toarnă peste legume smântâna, se adaugă usturoiul tocat mărunt și vinul și se potrivește de sare și piper lăsând să mai fiarbă câteva minute.
Se adaugă busuiocul și după 2-3 minute se oprește focul.
Pastele se scurg de apă și se trec pe sub un jet de apa rece, se pun peste sos și se amestecă.
Se servește cald și, opțional, cu condimente picante și aromate.
sursa: bucataras.ro