Ziarul electronic al arădenilor

Opinie: Un an împreună cu niște proști

Tiberiu-Lovin-editorial12Zilele astea ar trebui să sărbătorim un an de la marea revoluție din Piața Universității, cea care a dat lovitura de grație Guvernului Boc, a dus la instalarea și descălecarea rapidă a Guvernului Ungureanu și a adus la putere USL.

Între timp, Viorel Hrebenciuc, supranumit Guzganul Rozaliu sau Strategul, a dezvăluit că întreaga poveste a fost țesută ca pânza unui păianjen ca-n alte țări, ecologistul Remus Cernea, autointitulat lider al evenimentului, a ajuns consilier al premierului Victor Ponta și a rămas acolo lângă ciolanul puterii de stat degeaba, conducerea parlamentului a fost schimbată ilegal, lovitura de stat a fost totuși anihilată, iar suspendarea președintelui Băsescu s-a dovedit pierdere de timp, bani și de imagine (a României).

În sfârșit, USL a câștigat alegerile, iar acum suntem într-o situație mai rea ca acum un an, cu ajutorul proștilor care n-au stiut ce fac sau au fost plătiți să susțină îndreptarea țării către o criză și mai adâncă.

Nu-i minunat să cazi din lac în puț? Probabil că este o plăcere, iar ianuarie 2013 e doar începutul sfârșitului pentru seria de minciuni lansate pe post de fumigene de către USL, alianța care a promis, a promis și iar a promis. Acum vedem că n-a făcut nimic din ce a promis, dar proștii pot fi liniștiți un pic dacă au de gând iar să se revolte. Încă nu poate avea loc schimbarea în bine a țării până nu-l vor decapita pe Traian Băsescu în piața publică, pentru că ar ține cu dinții și ghearele de capacul borcanului cu miere și lapte care va îndulci poporul și-l va hrăni.

Promisul corn al abundenței s-a dovedit a fi un coif de hârtie din care USL a făcut mici bombițe pe care le trimite spre țestele proștilor care au crezut în carnavalul veșnic fără ca ei să facă nimic în afară de a ieși în stradă și a face “revoluție”. Sper că acum toata lumea e fericită, inclusiv Dinu Patriciu.

Sigur, acum aștept să-mi fie înșirate realizările guvernării USL. Aștept chiar cu nerăbdare să-mi fie spuse planurile de viitor și cât de roz va fi el. Pot contribui cu succes postacii USL, probabil documentați, dar și cei care au fost mai atenți ca mine, pentru că eu n-am observat decât că e mai rău și că scânteia falsei revoluții (legea sănătății și nenea Arafat) a rămas neschimbată. E acolo și acum, doar că e nevoie ca un partid să arunce niște bani celor dornici să dârdâie prin Piața Universității și să ceară demiterea Guvernului Ponta II.

Istoria nu se va repeta. Revoluția proștilor continuă pe culmile disperării. Mai e un pic până se vor deștepta. Va fi însă prea târziu, așa cum am avertizat. Nu le rămâne decât să-și mănânce revoluția pe pâine. Din banii de șomaj.

Notă: Ah, am uitat să menționez o știre auzită de dimineață la radio. Ne întoarcem ușor-ușor în epoca de aur. Tovarășul Oprescu și aliații din USL (majoritari în Consiliul General al Muncipiului București) doresc trecerea centrului istoric la programul comunist. Mai exact, toate restaurantele și cluburile vor avea program doar până la 22.00, iar în unele situații (nu și pe Lipscani) el poate fi extins până la orele 24.00.

Pentru aducerea aminte a ceea ce a fost regimul comunist, pot să vă reamintesc propunerea lui Ponta ca opinia să devină o infracțiune. Desigur, dacă deranjează puterea pe care a luat-o-n mâini pentru patru ani. Putere dată de români. Adevărat, mai puțin de 40% din populația cu drept de vot. Și uite așa îmi amintesc de editorialul în care ziceam că majoritatea nu contează, moment în care am fost criticat dur. Și majoritatea n-a votat USL, dar se supune minorității.

sursa: reportervirtual.ro

comentarii

5 Comments

   • eu

    hai la mai mare ana maria,dar oare stii tu ce-s aia hemoroizi?tare ma tem ca-ti inchipui ca-s ceva de pus sub perna,noaptea,sa-ti visezi ursitu….

 • mirabela

  Am citit si recitit aceste elucubratii, catalogate savant drept editorial. Singura concluzie la care am ajuns este ca singurul prost este exact autorul, acest copil din flori al presei romanesti, ca ziarist nu poate fi numit. Daca ar fi fost altfel, ar fi stiut ca nu iti poti permite sa aberezi chestiuni de genul “protestatarii au fost platiti”, daca nu ai si o mica dovada in acest sens. Cat priveste “lovitura de stat” din vara trecuta, cred ca rezultatele referendumului dezmint categoric aceasta teorie. Draga redactie Actualitati Arad, de ce trebuie sa preluati astfel de magarii, fara nici un fel de filtru si de criteriu de oportunitate?

 • mena

  Avem si noi unul in Arad care scrie orice porcarie pentru un litru de tuica portocalie. Asa este si acest cacafonist care din cauza greutatii capului, probabil dupa o bauta, nu poate sta in picioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.