Ziarul electronic al arădenilor

O femeie din Țipari a născut în mașina SMURD, asistată de paramedici

O femeie localitatea arădeană Țipari a născut într-o autospecială SMURD cu care era transportată la spital, fiind asistată de pompierii militari, mama și copilul fiind predați ulterior medicilor.

În cursul nopții de duminică spre luni, echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș, din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, a fost solicitat să preia o pacientă gravidă, de 37 de ani din localitatea Țipari.

Pompierii militari au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri, dar paramedicul care monitoriza pacienta a cerut echipajului să oprească autospeciala, deoarece femeia urma să nască.

Echipajul SMURD a solicitat în sprijin o ambulanță cu medic și coordonare de la medicul din dispecerat.

„Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci asistați nașterea“, li s-a comunicat din dispecerat.

„Cei trei pompieri din echipajul SMURD, plt. adj. Sebastian Ciucur, plt. maj. Sergiu Faur și plt. maj. Florin Coroban, au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit să aducă pe lume un băiat sănătos. Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la SAJ Ineu. Băieți s-au întors la subunitate, fericiți, mulțumiți, uimiți, au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari“, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.