Ziarul electronic al arădenilor

O eclipsă parţială de Lună, fenomenul astronomic al anului 2017

O eclipsă parţială de Lună, care va avea loc pe 7 august, va fi cel mai important fenomen astronomic vizibil din România în acest an, potrivit unui comunicat remis de Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan“ Bârlad.

„Cel mai important fenomen astronomic vizibil din ţara noastră va avea loc pe 7 august 2017, când o să putem observa o eclipsă parţială de Lună“, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, în 2017 vor avea loc mai multe fenomene astronomice importante, vizibile atât în România, cât şi pe glob.

Printre acestea se numără eclipsa de Lună prin penumbră din 11 februarie (fenomen vizibil din România), eclipsa inelară de Soare din 26 februarie 2017 (fenomenul nu este vizibil din România), eclipsa totală de Soare din 21 august (fenomenul nu este vizibil din România).

Alte fenomene astronomice vor avea loc pe: 12 ianuarie – planeta Venus la elongaţie estică maximă (vizibil pe cerul de seară); 20 martie – echinocţiul de primăvară; 7 aprilie – planeta Jupiter la opoziţie (vizibilă toată noaptea); 15 iunie – planeta Saturn la opoziţie – (vizibilă toată noaptea); 21 iunie – solstiţiul de vară; 12 – 13 august – maximul curentului de meteori Perseide (ZHR = 60 – 100); 22 septembrie – echinocţiul de toamnă; 13 – 14 decembrie – maximul curentului de meteori Geminide (ZHR = 120); 21 decembrie – solstiţiul de iarnă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.