Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Negresă cu glazură

Ingrediente:

jumătate cană nucă tocată mare, 3 ouă, o lingură esență vanilie, o cană zahăr tos, 50 g cacao, 200 g unt, o lingură praf de copt, 1 cană făină, 1/8 linguriță sare. Glazura: 100 g ciocolată amăruie, 100 ml frișcă lichidă, 100 ml vin alb sec, migdale.

Mod de preprare:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă de 32×24 cm cu unt. Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea. Topim untul în bain-marie. Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul. Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură. Adăugăm nuca și amestecăm ușor. Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute. Se lasă la răcit în tavă. Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine. Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura. Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală. Se servește după cel puțin o oră.

Sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.