Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Sănătăţii, la Arad. „Vom aloca 10 milioane de lei pentru de aparatură şi echipamente medicale“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, joi, mai multe unităţi sanitare din judeţul Arad şi a anunţat că s-au alocat şase milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean şi unităţilor din Ineu, Sebiş şi Lipova, iar suma va fi suplimentată cu încă patru milioane de lei.

Ministrul Sorina Pintea a vizitat, în prima etapă a deplasării sale la Arad, Unitatea de Primiri Urgențe, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și Laboratorul de Cardiologie Intervențională de la parterul spitalului, preluat de unitatea medicală din fonduri europene, la începutul acestui an.

,,Prima impresie pe care am avut-o la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost că aici nu miroase a spital, așa cum se întâmplă în alte locuri și credeți-mă chiar știu ce spun. Am văzut că există un plan de investiții în aparatură și vă anunț acum, public, că suma pe care Ministerul Sănătății o va aloca în județul Arad pentru dotarea cu echipamente medicale este de 10 milioane de lei.

Până în prezent, am alocat 6 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean şi unităţilor din Ineu, Sebiş şi Lipova. Pentru că este nevoie de echipamente moderne în vederea creşterii calităţii actului medical şi a dezvoltării de noi servicii medicale vom suplimenta această sumă cu încă 4 milioane de lei. Aştept propunerile dumneavoastră pentru aceste noi investiţii. Anul acesta, bugetul Sănătăţii este unul istoric care permite derularea de investiţii şi introducerea de programe noi“, a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferinţe de presă.

Ministrul Sănătăţii a discutat şi cu personalul medical din Spitalul Judeţean, reprezentanţii DSP, CNAS şi autorităţile locale despre nevoile sistemulului de sănătate din judeţ.

„Aveţi nevoie de un laborator de cardiologie internaţional şi dezvoltarea Secţiei de ATI unde ar fi necesară o creştere a numărului de paturi“ , a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul s-a referit şi la problema autospecialelor învechite ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, arătând că vor fi alocate fonduri, iar deja opt ambulanţe noi au sosit recent.

„Problema este în principal dotarea cu ambulanţe, au venit primele opt, dar e şi problema posturilor. Ministerul Sănătăţii a suplimentat pentru toate serviciile de ambulanţă numărul de posturi cu 200, pe care urmează să le repartizeze echitabil pe fiecare judeţ în parte“, a mai declarat Pintea.

La finalul întâlnirii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu ministrul Sorina Pintea, și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au vizitat laboratorul, ambulatorul și secția de ortopedie. Ministrul a discutat cu angajații și pacienții Spitalului despre viitoarele investiții care se vor realiza aici.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.