Ziarul electronic al arădenilor

Melcișori cu legume

Ingrediente:

200 gr. melcişori (paste făinoase)

un morcov

o ceapă

jumătate ardei gras roşu

4 ciuperci champignon

Jumătate cană bulion

3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii.

Pastele se pun la fiert timp de 7 minute. În timp ce fierb melcişorii se pune uleiul de măsline în tigaie şi se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit. Se adăugă morcovul şi ardeiul şi se pune un sfert de cană de apă. Se lăsă legumele câteva minute, ca să se amestece aromele, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă la foc mic până când scade apa. Se adăugă o jumătate de cană de bulion şi se pune sare şi piper după gust.

Când începe să dea semne bublionul că scade, se stinge focul. Se amestecă legumele cu pastele şi se servesc cât sunt calde.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.