Ziarul electronic al arădenilor

Întorsuri

Ingrediente:

500 gr. făină,

3 ling. ulei,

o cană apă caldă,

un pic de sare

umplutura: brânză telemea cu mărar, varză acră călită, cartofi, brânză dulce, mere, dovleac

Mod de preparare:

Făina se cerne, se face loc la mijloc şi se pune uleiul, apa şi sarea. Se amestecă întâi cu o lingură, iar când începe să se lege aluatul, se frământă cu mâna. Se face un aluat potrivit, mai moale ca cel de pâine. Se frământă bine şi se bate de câteva ori de masă, apoi se lasă să stea 10 min. la loc cald, dar nu umed, acoperit cu un şervet tot cald. Se întinde cu sucitoarea o foaie, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea 15 min. Pe masa de lucru se pune o faţă de masă, se presară făina, se pune foaia de aluat deasupra şi se întinde, de jur împrejur, cu mâna, cu grijă să nu se rupă.

Foaia trebuie să fie subţire, iar marginile aluatului trebuie să depăşească marginile mesei. Marginea rămasă groasă se rupe, iar foaia se lasă câteva minute să se usuce apoi se unge cu puţin ulei.

Se presară pe toată foaia umplutura dorită, iar dacă vreţi întorsurile simple, le lăsaţi asa. Cu ajutorul feţei de masă se rulează foaia de pe partea lungă a mesei.

De cealaltă parte se face la fel. La mijlocul mesei, foaia se taie, rezultând astfel două suluri. Sulurile se taie bucăţi potrivite care se întind cu sucioarea.

Foile astfel obţinute se prăjesc în ulei încins.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.