Ziarul electronic al arădenilor

„Înscrieri Ultra-Timpurii“: Vacanţe de iarnă în România, cu 50% mai ieftine

vacanta-iarnaTuriştii români se gândesc în avans la vacanţa de iarnă, atraşi de ofertele cu reduceri de până la 50% lansate de cele mai inovative agenţii de turism şi hoteluri din România, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului „Înscrieri Ultra-Timpurii de iarnă“, potrivit operatorilor de turism. 

Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov rămân în topul preferinţelor turiştilor români cu o cotă de 38%, fiind urmate de Călimăneşti-Căciulata (19%) şi Băile Felix (16%).

Deşi sunt considerate destinaţii mai scumpe, staţiunile de pe Valea Prahovei vor atrage în continuare cei mai mulţi turişti, datorită tradiţiei pentru sporturile de iarnă, cu atât mai mult acum, când există beneficiul reducerilor de până la 50%, prin programul „Înscrieri Ultra-Timpurii“, spun operatorii.

Astfel, pentru un sejur de 4 nopţi, cu demipensiune şi masă festivă de Revelion, la un hotel de 3 stele din Predeal, turiştii vor achita în perioada programului „Înscrieri Ultra-Timpurii“ un preţ redus la 1.750 lei, faţă de 3.500 lei – preţul standard – sau, pentru iubitorii de pensiuni tradiţionale, la 4 margarete în Maramureş cu 3 nopţi cazare şi pensiune completă, aceştia beneficiază de o reducere de până la 500 lei/persoană, preţul promoţional al unui sejur fiind de 1.075 lei.

Pentru a beneficia de aceste reduceri, turiştii trebuie să-şi rezerve vacanţa până la 30 septembrie 2015.

„Turiştii români vor vacanţe mai accesibile şi întotdeauna au tendinţa de a se raporta la alte destinaţii care oferă programe promoţionale şi implicit preţuri mai mici. Ne-au trebuit aproape 20 de ani să înţelegem că putem avea preţuri mai mici, prin programe de promovare moderne, fără a afecta calitatea serviciilor turistice. A fost doar o chestiune de voinţă pentru ca hotelierii şi noi, agenţiile de turism, să oferim reduceri importante, iar turiştii să înveţe că pot primi aceste reduceri doar dacă îşi cumpără încă din vară o vacanţă de iarnă. Am demonstrat, încă de anul trecut, că acest lucru se poate face şi în România“, a declarat Adrian Voican, directorul general Bibi Touring şi preşedintele comisiei de marketing din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Când vine vorba despre vacanţa de iarnă, turiştii români vor confort, fie că este vorba despre hoteluri sau pensiuni. Anul trecut, 61% dintre turişti au ales să treacă în noul an la un confort de 3 stele şi 15% la 4 stele.

Extremele, însă, au fost egale, astfel că 12% cei mai pretenţioşi turişti au ales 5 stele, iar 12% cei mai economici turişti au ales un confort de 2 stele.

„Credem în turismul românesc şi ne dorim să creştem cererea pentru hotelurile de 4 şi 5 stele, astfel încât turiştii români să beneficieze de servicii foarte bune. Toată lumea ştie că, în general, puţin dai, puţin face, dar programul «Înscrieri Ultra-Timpurii» chiar contrazice acest lucru. Poţi plăti cu mult mai puţin pentru un hotel mult mai bun. Totul este să rezervi o vacanţă până la 30 septembrie 2015“, a declarat Adrian Voican.

În cadrul celor peste 10.000 de unităţi de cazare româneşti clasificate, dispunând de 380.000 de locuri de cazare, sunt înregistrate 32 de hoteluri de 5 stele, 302 hoteluri de 4 stele, iar 833 de unităţi sunt hoteluri de 3 stele. Restul sunt vile, pensiuni, hosteluri şi alte tipuri de unităţi clasificate.

România are atestate 41 de staţiuni turistice de interes naţional şi 48 de interes local.  Pentru sporturile de iarnă sunt disponibile 164 de pârtii de schi cu o lungime totală de 146 kilometri în 71 de localităţi din ţară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.