Ziarul electronic al arădenilor

Încă doi bărbaţi din județul Arad au murit din cauza gripei

Doi bărbaţi din judeţul Arad au murit din cauza gripei. În cazul unuia dintre bărbaţi, analizele de laborator nu au fost încă finalizate, dar medicii cred că acestea vor confirma suspiciunea.

Medicul epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că două persoane au murit, luni şi marţi, la Spitalul Judeţean Arad, una fiind cu suspiciune de gripă, iar în cazul celeilalte fiind confirmată infecţia cu virusul gripal de tip A.

„Am avut două decese prin gripă, în ultimele două zile. Primul caz a fost al unui pacient de 82 de ani, care a decedat ieri (n.r. luni), decesul find anunţat astăzi de către reprezentantaţii unităţii medicale. Pacientul era internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Arad, i-au fost recoltate probe, care au fost trimise ieri dimineaţă la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru confirmarea sau infirmarea virusului gripal. Între timp bărbatul a decedat. Astfel, decesul a fost declarat ca fiind cu suspiciune de gripă”, a afirmat medicul Mihaela Cîtu.

De asemenea, marţi, un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Spitalul Judeţean Arad, din cauza gripei.

„Pacientul, tot din judeţul Arad, a decedat astăzi (n.r. marţi). A fost internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Arad în data de 5 februarie, iar probele au ieşit pozitive pentru virusul gripal de tip A. Ambii pacienţi nu erau vaccinaţi antigripal şi aveau mai multe patologii asociate”, a precizat medicul Mihaela Cîtu.

Cele două decese au fost raportate reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de marţi.

Săptămâna trecută, un tânăr de 32 de ani din Arad a decedat la Spitalul Judeţean din Timişoara în urma unor multiple complicaţii provocate de o gripă pe care a contactat-o în colectivitatea în care lucra.

CITITI SI: Gripa face victime. Un tânăr din Arad a murit din cauza complicaţiilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.