Ziarul electronic al arădenilor

Gripa face victime. Un tânăr din Arad a murit din cauza complicaţiilor

Un tânăr de 32 de ani din Arad a decedat la Spitalul Judeţean din Timişoara în urma unor multiple complicaţii provocate de o gripă pe care a contactat-o în colectivitatea în care lucra.

Cozmin Dubeștean a fost transferat pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Timişoara după ce medicii arădeni nu i-au mai putut asigura ventilaţia artificială corespunzătoare.

„Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. În colectivitatea în care lucra au fost mai multe cazuri de probleme respiratorii, dar el a avut cele mai grave simptome. A fost internat mai multe zile la Arad, starea lui s-a deteriorat progresiv, a fost la Pneumologie, la Terapie Intensivă în Arad. În momentul în care colegii din Arad nu l-au mai putut ventila artificial corespunzător, l-au transferat către noi, pe 29 decembrie“, a declarat marţi, pentru Agerpres, Ovidiu Bedreag, de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

Potrivit medicului, pe 1 ianuarie, bărbatului i-a fost montat un plămân artificial şi a fost hemodializat continuu pentru susţinerea funcţiei renale. Cu toate eforturile depuse timp de 7 zile de către medicii timişoreni, acesta a decedat.

„Fusese diagnosticat cu gripă, plămân de şoc, insuficienţe multiple de organe“, a mai menţionat Ovidiu Bedreag.

Decesul este cel de-al doilea din acest sezon, după cel al unui bărbat de 53 de ani din judeţul Galaţi. Acesta a murit din cauza gripei, iar potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), gălăţeanul suferea şi de alte boli şi nu era vaccinat anti-gripal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.