Ziarul electronic al arădenilor

Iată cum alegi un pat de dormitor în funcție de decorul camerei

Dormitorul este acea oază de destindere în care abia aștepți să te relaxezi la finalul zilei. Fiind spațiul în care te odihnești cel mai bine, alegerea unui pat de dormitor potrivit este esențială, astfel încât să ai parte de confort și lejeritate în timpul odihnei.

Dacă ai în plan să îți reamenajezi camera de relaxare și să îți transformi cel mai intim loc într-un sanctuar în care domnește liniștea, iată câteva recomandări utile pentru a găsi un pat de dormitor fără cusur.

Pat de dormitor pentru decorul clasic

Despre stilul clasic se poate spune că este atemporal, căci nu se demodează niciodată, mai ales când vine vorba de dormitor. Principalele caracteristici ale acestui tip de decor sunt simetria și proporțiile în toate laturile camerei, de aceea e bine să fii atentă la modul în care așezi un pat de dormitor.

Optează pentru modele de culoare închisă, cu margini rotunjite și mânere din lemn sau pentru modele care conțin atât lemn, cât și detalii din fier forjat. În privința lenjeriei în care dormi, mergi pe varianta de alb, care va sublinia frumusețea acestui pat de dormitor clasic. Nu uita că bunul gust și calitatea sunt elemente definitorii pentru stilul clasic.

Pat de dormitor pentru decorul minimalist

Caracteristica de bază a stilului modern este simplitatea, de aceea multe persoane îl aleg în materie de decorațiuni interioare. Totuși, pe cât pare de simplu, pe atât e de luxos, mai ales în ceea ce privește patul. Culorile care predomină în cameră sunt, în general, tonuri neutre, cum ar fi alb, gri, negru sau bej.

Elegant și rafinat, decorul minimalist al unui dormitor este reprezentat de asimetrii, care dau un aspect deosebit.

Alege un pat de dormitor luxos, tapițat cu piele sau, conform ultimelor tendințe, cu catifea nobilă.

Pentru a se distinge mai ușor, caută paturi cu tapițerii în culori deosebite, care să contrasteze perfect cu nuanțele neutre și îmbracă-le în lenjerii rafinate, cu broderii delicate din mătase sau satin.

Pat de dormitor pentru decorul romantic

Stilul romantic se potrivește perfect unui dormitor, căci îndeamnă la relaxare, armonie și liniște interioară. Acesta este destinat atât femeilor, cât și cuplurilor care își doresc să pună în valoare frumusețea camerei lor.

Dacă ești adepta acestui decor deosebit, înseamnă că fiecare obiect din încăpere are o însemnătate aparte pentru tine, mai ales când te gândești la un pat de dormitor.

Printre caracteristicile de bază se numără textile și tapițerii cu motive florale și geometrice, culori vii în contrast cu tonuri neutre și piese de mobilier joase. Începe să amenajezi căutând un pat de dormitor deschis la culoare, de preferat din lemn alb, ușor retro, peste care să așezi o lenjerie de pat de culoarea lavandei, cu imprimeuri florale sau elemente grafice inspirate din natură, care să dea viață încăperii.

În alegerea unui pat de dormitor deosebit, potrivit nevoilor tale, îți stă la dispoziție site-ul Favi.ro, loc în care vei găsi modele pe care să le integrezi cu succes în decorul camerei tale.

De asemenea, niciun pat nu este complet fără o lenjerie de pat asortată, pe care o poți alege cu ușurință aici: https://favi.ro/produse/categorie/lenjerii-de-pat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.