Ingrediente:
3 căni cu făină
Două căni cu sifon sau apă minerală
O cană ulei
Un praf de copt
coaja de la o lămâie
două linguri cacao
două căni zahăr
4-5mere
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm făina, praful de copt şi zahprul, adăugăm apa minerală, coaja de lămâie, amestecăm cu telul să nu se formeze cocoloaşe apoi amestecăm ulei câte puţin; punem într-un bol câteva linguri din compoziţie pe care o amestecăm cu cacao iar în restul adăugăm merele curăţate şi tăiate cubuleţe; în forma unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, turnăm compoziţia cu mere, deasupra din loc în loc, punem cu lingura compoziţia cu cacao apoi cu o furculiţa învârtim aluatul să capete un aspect marmorat; dăm la cuptor la foc mic o oră iar după ce s-a răcit o tăiem şi o pudrăm. Se poate face şi în tava obişnuită de plăcintă.
sursa: bucataras.ro