Ziarul electronic al arădenilor

Gânduri pentru prezent şi viitor…

Viaţa noastră, a tuturor, este foarte grea în zilele noastre, nu există siguranţa zilei de muncă, oamenii nu au bani, tinerii nu au nici o perspectivă sau locuri de muncă, pensionarii trăiesc la limita de supravieţuire, preţurile cresc cu rapiditate, birocraţia şi hoţia sunt în floare, minciuna este ridicată la rang de „lege”, poporul este minţit în continuu de către cei care iau bani frumoşi din apariţia pe micile ecrane, şi… se mai pot spune multe, multe!

Gheorghe Suciu

Toată lumea ştie ce trebuie să facem, dar oare pe cine mai interesează ce fac tinerii, cum trăiesc ei şi unde pot munci oamenii care trebuie să trăiască din salariu! Foarte mulţi nu au un loc de muncă stabil, nu au un trai decent iar dacă vor să facă ceva în viaţă şi apelează la bănci, acestea efectiv îi „sufocă“ cu dobânzile foarte mari pe care le practică. Toate acestea fac ca oamenii să plece cu sutele sau miile spre alte ţări unde pot găsi un loc de muncă şi unde condiţia umană este respectată. Să ştiţi că nimeni nu pleacă din ţară fără un motiv, atât cei în vârstă cât şi cei tineri pleacă pentru că la noi văd că nu au nici un viitor, nu au cu ce să-şi întemeieze o familie pe care apoi să o şi întreţină eu, şi asta vă spun eu care sunt un tată al cărui singur copil a plecat din ţară cu multă amărăciune şi durere în suflet, dar altă alternativă nu a avut. Noţiunea de patriotism atât de „fluturată” atât înainte, cât şi după decembrie 1989, a fost eliminată din vocabular tocmai de către cei care trebuiau să o apere şi să o ridice la „rangul câştigat” în decembrie 1989.

Dar noi, din păcate, doar scriem sau discutăm, povestim şi cu asta rămânem, după anul 1989 pe nimeni nu l-a interesat problema locurilor de muncă, singura care poate stopa „migraţia tinerilor“, şi atunci….

Dragi tineri şi, nu numai! Nu ştiţi ce aveţi de făcut? Totul este foarte simplu şi clar – „treceţi odată la schimbarea pe care o «cântaţi» de mulţi ani de zile!“ Nu ştiu ce mai aşteptaţi, să vă pice ceva din cer sau… Păi, dacă voi tinerii nu o faceţi, cine să o mai facă, cei care nu au nici un „interes”?

Vorba celui ce a spus după decembrie 1989: „Păcat, păcat de sângele tânăr vărsat!“…

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.