Ingrediente:
250 gr. făină
150 gr. zahăr pudră
150 gr. unt
un ou
o linguriță extract vanilie
o linguriță praf de copt
o linguriță lavandă culinară
Mod de preparare:
Untul moale se bate cu zahărul până devine cremos. Se adaugă oul și se mixează.
Se încorporează făina și praful de copt. Se pune aluatul în folie și se dă la rece pentru circa 30 minute. Se pune aluatul pe suprafața de lucru bine înfăinată și se frământă ușor până se obține o bilă de aluat compactă, de consistența plastelinei.
Se întinde o foaie nu foarte groasă și cu ajutorul unei forme se decupează fursecurile. Se pun în tavă. Se preîncălzește cuptorul apoi se pun fursecurile la copt 10-15 minute. Fursecurile se rumenesc foarte puțin pe fund.
Fursecurile vor fi ușor crocante la exterior după coacere, dar după 24 ore vor deveni moi și fragede.
sursa: bucataras.ro