Ziarul electronic al arădenilor

Doi oameni de afaceri din Arad au ajutat o familie nevoiașă din Hunedoara

O familie cu trei copii din satul Mintia, care trăia în condiţii foarte grele într-o locuinţă construită de tatăl acestora, fără să aibă curent electric şi alte utilităţi, se va muta într-o casă decentă cumpărată cu banii strânşi prin grija preotului Alexandru Milovan din localitatea Bacea, comuna Ilia, şi cu sprijinul a doi oameni de afaceri din Arad.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat şi de familie, dar şi de naşii de botez, am fost extrem de impresionat de condiţiile precare în care locuiau cei cinci. Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau“, a relatat preotul Milovan pentru site-ul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Între altele, el a dezvăluit că a fost plăcut surprins de faptul că fetiţa familiei, care se află în clasa a IV-a, era pasionată de pictură, în ciuda greutăţilor de acasă.

„Cât este de minunat să ai o viziune despre frumos, dincolo de ceea ce vezi în imediata apropiere, şi să ai harul de a-l aşeza pe hârtie. De asemenea, familia este una de oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool (…). Şi-au înţeles şi, oarecum, acceptat soarta. Recunoştinţa pentru puţinul avut şi dorinţa de a fi creştini cu orice preţ mi-a oferit o frumoasă lecţie despre demnitate şi mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani“, a spus părintele Alexandru Milovan.

Ulterior, oameni impresionaţi de suferinţa familiei cu trei copii au răspuns apelului la un ajutor umanitar lansat de părintele Milovan, care a propus achiziţionarea unei locuinţe decente pentru cei cinci enoriaşi.

Ajutat şi de doi oameni de afaceri din Arad – Viorel Ţopa şi Ovidiu Palcu, preotul din Bacea a reuşit să strângă astfel 12.000 de euro, suficienţi ca să cumpere o casă pentru familia Neag în localitatea Valea Lungă, din comuna Ilia. Cei cinci membri ai familiei se vor muta în această casă în cel mai scurt timp.

„Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, lăsând încă o dată să se înţeleagă că, deşi trăim vremuri grele, în care valorile umane, în care societatea se află pe pantă descendentă din toate punctele de vedere, oamenii rămân oameni şi nu sunt indiferenţi faţă de cei aflaţi în adevărată nevoie“, se mai arată pe site-ul Episcopiei Devei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.