Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Doi elevi care ar fi fumat substanţe interzise, transportaţi la spital

Doi elevi de la un liceu din municipiul Arad, care ar fi fumat la şcoală ţigări cu substanţe interzise, au fost transportaţi, miercuri, la spital pentru îngrijiri medicale, poliţiştii începând o anchetă în acest caz.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, Mircea Merea, a declarat, pentru Agerpres, că un echipaj medical a fost solicitat prin 112 la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ Arad, unde doi elevi se simţeau rău, după ce ar fi fumat substanţe interzise.

„Este vorba de o fată de 16 ani care avea un episod lipotimic, adică şi-a pierdut starea de conştienţă pentru scurt timp. În timp ce echipajul medical îi acorda ajutor, a fost solicitat pentru un al doilea elev din aceeaşi şcoală, un băiat de 15 ani, care avea manifestări digestive, respectiv greaţă. Ambii ar fi fumat ceva, posibil substanţe interzise, ceea ce explică simptomele pe care le-au avut“, a declarat Merea, citat de Agerpres.

Cei doi adolescenţi au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Simina Roz, a precizat că băiatul a fost lăsat să plece acasă după ce a primit îngrijiri, iar fata va mai rămâne sub observaţie.

Medicii le-au prelevat celor doi probe biologice, urmând să se determine ce substanţe au consumat.

Conform unor surse din şcoală, cei doi elevi ar fi fumat etnobotanice şi ar fi consumat, în acelaşi timp, o băutură energizantă din comerţ.

Poliţiştii au fost sesizaţi despre acest caz şi au început cercetările.

UPDATE

Un tânăr de 21 de ani care ar fi vândut, miercuri, substanţe interzise celor doi elevi de liceu cărora li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital, a fost depistat de poliţişti în perimetrul şcolii de la care provin victimele şi a fost ridicat pentru audieri, el fiind suspectat şi de comiterea altor infracţiuni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat, pentru Agerpres, că un echipaj de poliţie a intervenit la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ Arad, după ce s-a sesizat că aici s-au consumat substanţe interzise, iar doi elevi au fost duşi la spital pentru că li s-a făcut rău.

Potrivit sursei citate, în perimetrul şcolii, poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani, care fusese prins de către cadrele didactice ale şcolii după ce elevilor li s-a făcut rău. El este bănuit că ar fi vândut substanţele interzise unor elevi din şcoală, însă poliţiştii cred că este autorul mai multor infracţiuni comise în municipiu, între care furturi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.