Ziarul electronic al arădenilor

De ce să apelăm la o firmă de servicii funerare?

Inmormantarile sunt cu siguranta, pentru cei mai multi dintre noi, evenimente tragice, care ne pot indurera foarte mult.

Daca in trecut, familia celui trecut in nefiinta putea face apel la comunitate pentru  ajutor, astazi acest fenomen este din ce in ce mai rar. Orele lungi de serviciu, birocratia incalcita precum si fuga dupa acte si documente ne pot priva din timpul pe care il putem petrece alaturi de cei dragi in aceste triste momente.

Din fericire, exista acum multe firme de servicii funerare NON-STOP la care putem apela in clipele de durere. Efortul si organizarea inmormantarii vor ramane in grija acestora, pentru ca noi sa ne putem ocupa de lucrurile cu adevarat importante.

In mod surprinzator, costurile pentru organizarea unei inmormantari cu ajutorul unei firme de servicii funerare pot fi chiar mai mici decat atunci cand ne ocupam de acest lucru pe cont propriu. O firma de servicii funerare se va ocupa de toate aspectele acestui eveniment, avand experienta si empatia necesara planificarii in cel mai mic amanunt.

De asemenea, trebuie luate in considerare si aspectele legale ce tin de organizarea unei inmormantari, de la constatarea decesului de catre un cadru medical autorizat, pana la obtinerea actelor necesare si a obtinerii avizelor de la SANEPID si Procuratura. De asemenea, in cazurile speciale, precum survenirea decesului in alta tara, se va face intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, dupa caz.

Pe langa toate acestea, una din operatiunile cele mai delicate, premergatoare unei inmormantari, este imbalsamarea, toaletarea si asezarea persoanei decedate in sicriu. Aceasta etapa este una dintre cele mai dureroase, care ii poate pune la grea incercare pe cei apropiati persoanei defuncte. De aceea este recomandat sa cereti ajutorul unei firme de servicii funerare, cu experienta dovedita, care da dovada de  profesionalism si seriozitate.

Dupa conducerea celui trecut in nefiinta pe ultimul drum se tine de regula o pomana. O firma de servicii funerare va tine cont de toate acestea, urmand sa organizeze din timp, alaturi de familia defunctului, un meniu de parastas, dupa alegere, de dulce sau de post. De asemenea, se va tine cont de obiceiurile traditionale, precum prezenta accesoriilor ca batistele, lumanarile, coroanele si jerbele de flori etc.

Cu siguranta, unul din avantajele cele mai mari pe care le aduce o firma de servicii funerare este ca va elibereaza de aceasta povara de a organiza un eveniment intr-o limita scurta de timp, permitandu-va sa petreceti timp alaturi de familie.

Timpul ramas pentru clipele de despartire este cu mult mai important decat goana dupa acte pe la diferite ghisee aglomerate, iar profesionalismul unei firme de servicii funerare va va permite sa rezolvati toate cele necesare pentru a asigura o inmormantare demna de memoria celui trecut in nefiinta. Astfel, apeland la o firma de servicii funerare specializata, faceti alegerea buna, fiind siguri pe dumneavoastra ca ati respectat toate prevederile legale, iar in acelasi timp ca ati asigurat o procesiune bine organizata si ca ati fost alaturi de familie in aceste clipe de durere.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.