Ziarul electronic al arădenilor

Persoanele care au donat pentru „Cuminţenia Pământului” îşi vor primi banii înapoi

Persoanele care au donat în 2016 pentru achiziţionarea de către stat a sculpturii „Cuminţenia Pământului” îşi vor primi banii înapoi, a anunţat joiMinisterul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru restituirea sumelor încasate în cadrul subscripţiei publice pentru achiziţionarea sculpturii realizate de Constantin Brâncuşi.

Donatorii neidentificaţi vor depune la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale la adresele, inclusiv prin poşta electronică, comunicate public pe site-ul propriu, precum şi pe alte căi mediatice, o cerere de restituire a sumelor, până la data de 30 septembrie 2018.

Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul cultura.ro.

Nu sunt consideraţi a fi donatori neidentificaţi şi, astfel, nu este necesar să întreprindă demersuri suplimentare persoanele care au donat prin virament (ordin de plată în lei/dispoziţie de transfer valutar intrabancar şi interbancar), prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar,  prin transfer bancar electronic (internet banking) şi prin SMS, pentru numerele de telefon active.

Solicitările de restituire transmise de persoanele fizice sau juridice MCIN pe parcursul anului 2017, care conţin toate informaţiile necesare, aşa cum sunt ele enumerate în cadrul Hotărârii de Guvern adoptate joi, rămân valabile.

Pentru donaţiile provenite prin SMS, returnarea se va face prin rectificarea facturii sau prin bonusarea numărului de telefon, în cazul cartelelor prepay.

Persoanele fizice sau juridice care au donat sume de bani şi care nu doresc restituirea acestora îşi vor exprima această opţiune, în mod expres, în scris, către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, până pe 30 iunie 2018.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va comunica public, lunar, pe site-ul cultura.ro, precum şi pe alte căi mediatice, informaţii privind desfăşurarea efectivă a restituirii sumelor.

Sumele donate şi nerevendicate sau pentru care donatorii nu au putut fi identificaţi indiferent de modalitatea de colectare sau care nu au putut face dovada donaţiei până la 31 decembrie 2018 devin venituri la bugetul de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.