Ziarul electronic al arădenilor

Colecție de rochii confecționate fără cusături, lansată de creatoarea Ramona Julean (GALERIE FOTO&VIDEO)

Creatoarea de modă Ramona Julean şi-a lansat, marţi, la Arad, colecţia vestimentară „Pur şi simplu”, realizată din rochii confecționate fără cusături, fără tipare, fără tabele de dimensiuni, fără fermoare, fără niciunul din instrumentele de producţie din industria de confecţii.

Ramona Julean este născută în Arad și a absolvit Facultatea de Textile  din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Creatoatrea de modă este câştigătoarea unei burse de doctorat la Universitatea BME Budapesta şi a unei burse Leonardo da Vinci la Paris. A activat la diverse companii din industria modei în capitale europene, precum Paris, Budapesta şi Bucureşti.

Întoarsă la Arad, Ramona Julean spune că şi-a găsit liniştea necesară pentru a crea o nouă colecţie vestimentară, pornind de la idea de a transpune în moda zilelor noastre modul de a se îmbrăca al strămoşilor noştri.

Colecţia conţine un ansamblu de rochii create „pur şi simplu“ numai din material, fără cusături.

„Am utilizat materiale naturale şi m-am limitat la combinaţia cea mai elegantă de culori, alb şi negru. Un design minimal, cu linii simple, care conferă eleganţă. M-am inspirat din modul de a se îmbrăca al strămoşilor noştri, pur şi simplu prin înfăşurarea materialului în jurul corpului şi fixarea acestuia prin legare, înnodare, sau, pe alocuri, prindere cu mici broşe”, a explicat Ramona Julean.

Pentru a-şi pune amprenta artistică pe aceste modele, creatoarea și-a personalizat creaţiile prin picturi manuale, realizate cu un tip special de vopsea textilă, care nu se deterioarează în urma spălării.

Creatoarea a precizat că fiecare desen transmite un mesaj. „Fluturele, spre exemplu, este leitmotivul acestei colecţii, Coco Chanel spunând că nimic nu este mai adorabil decât un fluture. Apoi, pe rochii au mai fost pictate porumbelul alb, simbolul purităţii, şi, elemente din natură, flori, plante, care reprezintă bucuria de a trăi. Printre elementele pictate se regăseşte şi simbolul yin-yang, care reprezintă echilibrul perfect al energiilor în lume principiul cerului şi al pământului, comuniunea perfectă dintre om şi Dumnezeu“, a fost caracterizarea făcută de Ramona Julean.

Şi pentru ca prezentarea să fie cât mai originală, creatoarea de modă din Arad a ales să îmbrace rochiţele pe manechine realizate din fier forjat.

„Am creat un prototip din sârmă, l-am desenat la cote exacte şi l-am realizat cu ajutorul unei firme de confecţii metalice. Mesajul pe care vreau să îl transmit este acela de a ne întoarce la simplitate, la natural. În acest fel vom realiza că viaţa este frumoasă”, a spus Ramona Julean.

Ramona Julean mai deţine colecţia „Office Mania”, o colecţie de costume de bussines pentru femei, şi „Dress’ n Fun”, o colecţie pret-a-porter de vară.

Creatoatrea de modă Ramona Julean deţine un certificat de înregistrare de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru 20 de creaţii vestimentare clasice, care nu pot fi reproduse fără acordul ei.

(text&foto&video: actualitati-arad.ro)

AICI FOTO DE LA LANSAREA COLECŢIEI PUR ŞI SIMPLU

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.