Ziarul electronic al arădenilor

Muzica preferată a Regelui Mihai, lansată la Arad (GALERIE FOTO&VIDEO)

Principesa Margareta și Principele Radu au lansat, duminică, la Arad, un CD cu melodiile preferate ale Regelui Mihai. CD-ul este lansat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători la data de 25 octombrie. 

CD-ul intitulat „Muzica Regelui“ cuprinde 15 melodii preferate ale Regelui Mihai, printre care Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, „Bolero”, de Maurice Ravel, tangouri interpretate de Boston Simphony Orchestra, dar şi muzica uşoară interpretată de Bing Cosby.

„Prin acest CD vrem să dăm o altă imagine Regelui, una mai personală, mai intimă. Sunt piesele care l-au acompaniat pe tatăl meu toată viaţa. Sper să vă placă şi să învăţaţi puţin mai mult despre Regele Mihai”, a spus Principesa Margareta, în cadrul prezentării.

De asemenea, Principele Radu a precizat că, pe lângă muzica preferată a regelui, în cartea cu care este vândut CD-ul pot fi văzute fotografii, în premieră, cu Regele Mihai.

„«Muzica Regelui» este o colecţie de 15 cântece simple, frumoase, foarte diferite, care nu au în ele nimic special decât numitorul comun şi anume că sunt muzica preferată a Majestăţilor lor. CD-ul mai are şi o carte cu text în limba română şi limba engleză şi cu fotografii pe care nu le-a mai văzut nimeni, niciodată. Una dintre fotografii este cu regele cântând la pian“, spus Principele Radu, care a mai dezvăluit că Majestatea sa a învăţat să cânte la pian când era copil şi a şi compus partituri simple, pe care însă nimeni nu le mai găseşte astăzi pentru că au rămas la Castelul Foişor şi probabil au dispărut.

„Să-i urăm de pe acum «La mulţi ani!“ Majestăţii Sale, care, peste numai 23 de zile va un bate record istoric românesc. Numai există niciun şef de stat român care să fi ajuns la vârsta de 90 de ani”, a menționat Principele Radu.

În cartea vândută alături de CD, Principele Radu povesteşte cum Regele Mihai I îşi aminteşte simfonii impresionante sau orchestre care l-au lăsat cu lacrimi în ochi. „Cât de dificil a fost să se reintegreze în societatea românească în timpul comunismului, singurătatea, izolarea simţite. Dar şi modernitatea vieţii de acum, când Majestatea Sa şi Regina Ana a României ascultă CD-uri, privesc pe Youtube şi vorbesc cu Principesele pe Skype“, povestește Principele Radu.

„«Muzica Regelui», prin poveştile şi piesele selectate, recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia“, mai descrie în carte Principele Duda.

„Muzica Regelui” reprezintă a doua iniţiativă a Familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie.

Prima dintre ele, „Cartea Regală de bucate“ a Principesei Margareta a României, publicată anul trecut, în luna noiembrie, de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

(text&foto&video: actualitati-arad.ro)

AICI FOTO DE LA LANSAREA CD-ULUI

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.