Ziarul electronic al arădenilor

Chiftele cu ciuperci

Ingrediente:

15 ciuperci mai mari

două felii de pâine

două cepe

4 căței de usturoi

o frunză dafin

oregano, cimbru

3 linguri făină

3 linguri orez

piper, sare

ulei

Mod de preparare:

Fierbem orezul în apă sărată vreme de 20 minute. Curățăm ciupercile și le fierbem 10 minute împreună cu câteva boabe de piper, sare, oregano și o frunză de dafin. După ce le-am scurs de apă, le tocăm mărunt.

Adăugăm peste ele ceapa și usturoiul tocate, orezul și le pasăm cu blenderul. Adăugăm feliile de pâine înmuiate în apă și stoarse, făina și condimentăm după gust cu piper, sare și cimbru. Omogenizăm compoziția, formăm chiftelele, le dăm prin făină și le prăjim în ulei încins.

Nu faceți chiftelele prea mari, pentru a nu rămâne necoapte la mijloc. După ce s-au rumenit, le scoatem pe servețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Se pot servi cu hrean.

sursa: crestinortodox.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.