Ziarul electronic al arădenilor

Cât câștigă samsarii de mașini din România

Fără taxa de timbru și cu o legislație destul de obscură în acest domeniu, samsarii auto se bucură la momentul actual de o autonomie ieșită din comun.

După unele studii realizate de specialiști, samsarii auto ar fi unii dintre cei mai câștigați afaceriști de pe piața auto a României anului 2018.

Spre exemplu, în anul trecut, peste 400.000 de mașini second hand au fost înregistrate în România. Acest număr raportează o creștere de peste 60% raportat la aceeați perioadă a anului trecut.

Majoritatea mașinilor costă sub 10.000 euro, iar pe piața samsarilor specialiștii spun că mașinile se vând cu prețuri cuprinse între 2.000 – 5.000 euro în mare. La un număr de 400.000 de mașini, cu o sumă de 2.000 de euro pe mașină, suma pe care ar putea să o producă piața samsarilor de mașini este incredibilă.

Guvernul se gândește să impoziteze aceste sume

O lege a noului Guvern presupune ca fiecare om ce vinde mai mult de două mașini într-un an să platească un impozit de 10% pe veniturile încasate. Această lege ar putea încurca o mare parte din samsarii auto, aceștia fiind nevoiți să crească prețurile.

Dar legea este justificată, în condițiile în care peste 1.000 de români care au înmatriculat peste 3 mașini în doar prima jumătate a anului 2017. De asemenea, pe listele unor inspectorate apăreau peste 50 de români care dețineau 50 de mașini rulate.

Desigur, aici ar putea fi vorba și de firme de rent a car, însă Guvernul consideră că de cele mai multe ori este vorba de samsari. O firmă de rent a car va avea un statut bine definit, iar mașinile vor fi cumpărate pe firmă. Aici este vorba însa de simple persoane fizice care dețin un număr impresionant de mașini.

Cât câștiga lunar un samsar auto în România?

Ei bine, aceasta este de multe ori o întrebare extrem de interesantă. Un samsar auto poate câștiga chiar și peste 20.000 de euro lunar, dacă, spre exemplu, acesta reușește să vândă o mașină pe săptămână, la pretul de 5.000 de euro. Însa și în cazuri mai putin fericite, dacă un samsar reușește să vândă într-o lună o singură mașina, iar pe aceasta obține 2.000 de euro, tot are un câștig impresionant.

Din aceste câștiguri dacă scădem prețurile mașinii și cele ale întreținerii, un samsar poate rămâne cu un profit net de până la 30 – 40% din prețul final al mașinii. Așadar, la o simplă vânzare, un astfel de negustor poate ajunge acasă cu până la 400 – 600 sau chiar 1.000 – 1.500 de euro în buzunar.

sursa: rentcitycar.com/inchirieri-auto-sibiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.