Ziarul electronic al arădenilor

Cămătar din Sântana, cercetat penal. Cerea o dobândă de 50%

Un bărbat din Sântana este cercetat penal pentru camătă, el fiind acuzat că împrumuta bani, pentru care percepea o dobândă de 50%/lună.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, vineri, că polițiștii din orașul Sântana s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de camătă.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din Sântana, care, în cursul anului 2019, ar fi oferit, cu titlu de împrumut, bani și produse din alimentara pe care o deține pe raza localității. Au fost identificate 16 persoane cărora bărbatul le-ar fi perceput, pentru sumele împumutate și produsele achiziționate, o dobândă de 50%, lunar, reținându-le ca și garanție carduri de salarii, cărți de identitate și alte înscrisuri“, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

În urma percheziției domiciliare efectuate de polițiști, în imobilul deținut de bărbatul în cauză, au fost depistate 12 carduri bancare, 5 cărți de identitate precum și înscrisuri cu care s-ar fi garantat returnarea sumei împrumutate de către părțile vătămate.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză“, a mai informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.