Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cei doi elevi din Arad care, în luna februarie, au fost transportaţi la spital după ce ar fi fumat substanţe interzise, au fost sancţionaţi prin scăderea mediei la purtare şi pierderea burselor şcolare, cazul lor fiind preluat de către procurorii DIICOT.

Directorul Liceului Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ din Arad, Ioan Toncean, a declarat, pentru Agerpres, că o elevă de 16 ani şi un elev de 15 ani, cei care ar fi consumat substanţe interzise la şcoală, au fost sancţionaţi. „S-a întrunit Consiliul profesoral şi au fost luate măsuri împotriva celor doi elevi. Fata, care a şi lipsit de la şcoală două săptămâni, are scăzută media la purtare la 7, iar băiatului i-a fost scăzută media la purtare la 8. Ambii elevi au pierdut bursele profesionale oferite de stat, în cuantum de 200 de lei pe lună“, a spus Ioan Toncean, care a adăugat că nu au mai fost semnalate alte incidente similare în şcoală. Cazul a fost preluat de către procurorii DIICOT Arad, care suspectează că substanţele ilegale ar fi fost vândute elevilor de un tânăr de 21 de ani. Procurorii nu au primit, însă, rezultatele toxicologice de la laboratorul din Timişoara, unde au fost trimise probele biologice, astfel că, momentan, se ştie ce fel de substanţe au consumat elevii.

Autori de furturi din mașini, depistați

Polițiștii au identificat patru tineri, care sunt bănuiți de furturi din autoturisme, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca au identificat doi arădeni, de 23 și 24 de ani, care, în noaptea de 30 noiembrie/1 decembrie 2018, prin forțarea butucului portierei, ar fi sustras dintr-un autoturism parcat pe Calea Lipovei un radio-CD și scule electrice. Au mai fost identificați, de polițiștii de la Investigații Criminale, doi minori din Arad, de 15 și 17 ani, care, în noaptea de 12/13 martie, ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe strada Ioan Sava și ar fi sustras o borsetă cu documente“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, cei patru tineri sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru documentarea întregii lor activități infracționale.

Cercetați penal pentru pescuit ilegal

Jandarmii arădeni au descoperit, pe malul râului Mureș, în zona localității Milova, o femeie și un bărbat, care pescuiau ilegal, folosind trei plase din fir textil tip setcă și monofilament, cu lungimea totală de 120 metri. „Pe numele celor celor două persoane s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de «producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintielor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit commercial»”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu. Acesta a mai menționat că jandarmii și polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 299 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 120.000 de lei. Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 246 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.