Ziarul electronic al arădenilor

Cada de baie vs. dus: Avantaje si dezavantaje

Renovarea sau amenajarea baii incepe mai intai cu cautarea de idei pentru design si pentru alegerea corecta a obiectelor sanitare din baie.

Daca unii prefera baile lungi si fierbinti, altii prefera un dus rapid care le da energie. Insa aproape toata lumea simte nevoia din cand in cand sa faca o baie calda, relaxanta care sa ii faca sa uite de probleme si de agitatia din viata de zi cu zi. Insa exista o serie de motive pentru care dusul este preferatul tuturor in fiecare zi.

Daca ar fi sa alegi una dintre ele pentru baia ta, tu ce ai alege? O cada sau o cabina de dus?

Cada de baie

Avantaje

Majoritatea abia asteptam sa ne relaxam putin la sfarsitul zilei, dupa o zi istovitoare la birou sau dupa defasurarea mai multor activitati care ne-au consumat energia.

De aceea, o cada de baie este remediul perfect atunci cand vrei sa te relaxezi, sa uiti de toata agitatia din jur si sa iti pui ordine in ganduri. O baie fierbinte este ideala pentru buna functionare a organismului uman, deoarece ea are multiple beneficii mai ales atunci cand ai acumulat oboseala sau chiar inainte de a pregati de somn.

O baie fierbinte iti garanteaza de altfel un somn adanc, linistit! Mai mult, unii medici dermatologi au demonstrat ca o baie calda ajuta foarte mult la reducerea acenii pentru ca acestea ajuta la scaderea nivelului de cortizol din organism.

Ar trebui sa ai in locuinta ta o cada de baie pentru ca o baie fierbinte este foarte relaxanta si pentru muschi, iar vreme de cateva minute poti sa te detasezi de probleme si sa cauti idei creative in cazul in care ai nevoie de ceva inovativ acasa sau la munca. In multe cazri, o baie relaxanta limpezeste mintea si lasa loc creativitatii.

Asadar, cazile de baie ofera o multime de avantaje precum o baie cu spume, o baie care sa te ajute la imunitate sau o baie cu diferite saruri de baie pentru rasfatul pielii.

Dezavantaje

Orice lucru are si dezavantajele lui, iar in cazul unei cazi de baie un inconvenient care ar putea sa apara este pretul de achizite. In functie de functionaliatile pe care vrei sa le aiba cada ta de baie, s-ar putea ca pretul sa creasca cu fiecare in parte.

Fapt care poate sa faca o cada de baie sa fie mult mai costisitoare decat o cabina de dus. Daca iti doresti totusi foarte mult o cada, exista solutii diverse. Poti sa iti stabilesti unele prioritati, sa calculezi indeaproape toate imbunaatirile de care ai nevoie sau nu la o cada si sa vezi daca pretul final este unu acceptabil.

Un alt dezavantaj al unei cazi de baie este spatiul pe care il ocupa. Daca ai o baie foarte mica, sansele sa gasesti o cada de dus care sa incapa sunt destul de mici. Daca ai o baie destul de mica, te vei gandi mult daca sa optezi pentru o cabina de dus si sa renunti la ideea de cada de baie.

Poti sa nu te dai batut atat de usor, pentru ca cele doua obiecte sanitare au functionaliati diferite, iar oricat de rapida si slim este o cabina de dus, vei regreta ca nu ai o cada de baie in care sa te asezi si sa te relaxezi. Gaseste o cada de colt mai mica, care sa iti permita sa te bucuri de toate beneficiile unei bai fierbinti la sfarsitul unei zile.

Cabina de dus

Avantaje

O cabina de dus este foarte practica, poti face un dus rapid care sa iti dea energia necesara pentru activitatile pe care urmeaza se le desfasori. Dusul facut dimineata este un stimulent de energie, revergoreaza mintea si corpul si te pregateste pentru o noua zi. Ca si spatiu, cabina de dus este perfecta deoarece se incadreaza in orice tip de baie, orice dimensiuni ar avea aceasta.

Un alt avantaj al cabinei de dus este designul. Poti opta pentru modele minimaliste care sa dea impresia de o baie mai incapatoare si care sa completeze linia de design pe care ai ales-o pentru decorarea baii. Din acest punct de vedere, o cabina de dus poate avea mai multe beneficii estetice.

Dezavantaje

Ei bine, o cabina de dus nu iti va putea da niciodata placerea unei bai fierbinti. Diferenta intre cele doua obiecte sanitare este ca o cada iti ofera posibilitatea de a face baie, dar si un dus rapid, daca nu ai prea mult timp la dispozitie, pe cand o cabina te limiteaza doar la dus.

Mai mult, o cabina de dus, mai ales una din sticla presupune mai multa munca pentru intretinerea ei, deoarece sticla de stropeste la fiecare dus facut. De obicei, o cabina de dus trebuie curatata saptamanal sau chiar mai des, cu produse specifice si profesionale, in functie de tipul de sticla ales.

Inca esti nelamurit cu privire la aceasta alegere? Intra pe Neakaisa si vei gai o gama variata de cazi, cabine de dus, precum si alte produse pentru infrumusetarea casei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.