Ziarul electronic al arădenilor

Bref. Un Delfin eșuat

Au închis bazinul Delfinul. Până la urmă, au reușit. Ceea ce, în anii din urmă era doar un „atac mîrșav” al opoziției la adresa administrației PNL condusă de Gheorghe Falcă, a devenit realitate.

Edilii – liberalii „constructori” – au pus lacătul și au plecat.

(Măcar de data asta, președintele – agent electoral – nu va putea spune că PSD e de vină. Sau poate totuși?…).

Și să nu credeți că au dat fuga la Primăria să ia o decizie și să se apuce, imediat, de treabă. Nu au grăbit nici la sediul vreunei firme care să se apuce, cât mai repede, de reparații. Amânate, nu se știe de ce, de ani buni. Până ce, iată, nu s-a mai putut.

Și-au pus o jalbă în proțap și țuști la București. Doar doar s-o găsi cineva să scoată niște bani pentru reparații. De fapt, pentru o ditamai renovarea. Dacă nu chiar… Dar să nu dramatizăm chiar atât. Sau poate, totuși….

Numai că acum, ce să vezi, e campanie electorală. Apoi, va fi bairamul de „după”. Dacă va fi. Iar dacă nu, dacă vin „ceilalți” la guvernare și cum nu-i așa, ei sunt „liberali”, vor fi în opoziție. Iar „ceilalți”, o spune chiar președintele, nu-s buni decât de facut rele…

Ăst timp, lăsat fără apă, „Delfinul” se va zbate cât se va zbate, până ce, într-o zi…

Problema e că cei ce suferă sunt sportivii – avem, încă, o echipă de polo, pe post de Cenușereasă și ea, sărmana – dar și amatorii de înot. Adică, în cea mai mare parte a lor, tinerii. Al căror viitor se află pe lozincile tututot partidelor. Pe lozinci și atât.

Soluția cu bazinul din Subcetate – șchiop și el, după cum se știe – poate fi privită doar ca un paleativ. Nu poate dura. Și, oricum, nu poate rezolva problema natației în întregime.

Zic și eu, nu arunc cu pietre: prin alte țări – unele chiar vecine cu noi – s-a ajuns ca (aproape toate) școlile generale (!) să aibă câte un bazin de înot. Pe lângă ștranduri și alte facilități de practicare a înotului.

Încet-încet „moștenirea epocii Falcă” – că tot se laudă unii cu ea în zilele astea – își arată fisurile. Sau, mai corect, găurile negre.

Și uite-așa, în prag de alegeri, PNL numai ce ne-a mai văduvit cu un vis.

Absolut legitim. Să trăim sănătos.

Silviu Rațiu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.