Ziarul electronic al arădenilor

Bref. Ashli Babbitt – epilog

Fondată în 2004, „The Gateway Pundit” este o publicație de știri online care conține știri, comentarii și analize.

În ediția din 10 ianuarie 2021, publicația a postat o știre atribuită jurnalistei Cristina Laila sub titlul „BLM- și activiști Antifa au atacat violent o jurnalistă din New York – Poliția a rămas pasivă și nu a intervenit”.

Pe scurt, știrea relatează un incident petrecut în acea zi în centrul New York-ului, timp în care activiști Antifa au înconjurat o jurnalistă la intersecția dintre strada 25 și Broadway, au lovit-o cu umbrele și i-au smuls camera foto din mână.

Huliganii au aruncat ouă în capul femeii în timp ce ea țipa după ajutor.

Tânăra femeie a fugit către agenții NYPD (poliția din New York) aflați în apropiere, cerând ajutor dar aceștia i-au spus, sec, să se oprească și să rămână la 6 metri distanță de ei, lăsând ca ea să fie agresată în continuare.

Până aici știrea.

Ar mai fi de zis că articolul este ilustrat cu fotografii înfățișând-o pe tânăra jurnalistă deloc veselă și chiar cu un clip video. Extrem de elocvent.

Prezentând un detaliu relevant în context: victima este o tânară americană… albă.

Îndrăzneam să spun, acum câteva zile, că America a luat-o pe arătură în foarte multe domenii ce țin de drepturi fundamentale ale omului, garantate în mult trâmbițata lor Constituție. Cu care, de la o vreme, unii politicieni și sute de mii de „activiști” se șterg – în numele unor idealuri utopice, care put de la kilometri a neocomunism sadea – pe picioare. Fie că vorbim de egalitatea între sexe, de libertatea de expresie, de dreptul la libera circulație, fie de altele, ele sunt – ar trebui să fie! – tot atâtea expresii esențiale ale civilizației contemporane.

Pentru care au murit – și mai mor încă și azi -, oameni. De toate culorile, de pe toate continentele. Femei și bărbați. Copii. Și nu puțini.

Civilizația occidentală pare să se dea de ceasul morții pentru a demonstra că se poate. Se poate că, de prea mult bine, oamenii, unii dintre ei, să înceapă să sape. Orice, numai să sape. Chiar și de ar fi vorba de propriul mormânt.

Să săpăm. Nu oricum. Mai întâi de toate, să avem grijă ca totul să fie „politically correct”. Să nu-i supărăm de globaliști, pe progresiști, pe neomarxiști. În rest, Dumnezeu cu mila. Onoare, justiție, ordine publică, respect elementar al unor valori statornicite de milenii, nu în ultimul rând bun simț și dreaptă judecată – prostii. Cine să aibă timp de ele!?

Viteza cu care America, dar și o bună parte din Uniunea Europeană, se agită să dea peste cap lumea occidentală este uluitoare. Nu mai contează vorba bună, nu mai e timp de gândire limpede. Nici măcar pentru o clipă de îndoială. Totul e montat pe repede înainte. Totul e aranjat potrivit devizei „Acum, acum și doar acum!”.

O nebunie purtând chipul distorsionat de dispreț și ură al unei elite desprinsă, parcă, din celebrul roman al lui Orwell, „1984”.

Revenind, însă, la discuția noastră și parafrazând niște vorbe celebre, vom putea zice, ca și încheiere, că „Mihai Eminescu a murit, Einstein a murit, Napoleon a murit, Alexandru cel Mare a murit”… și nici democrația în America nu se simte bine…

Dar cui să-i mai pese?!

Silviu Rațiu

Bref. Ashli Babbitt sau sfârșitul unei iluzii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.