Ziarul electronic al arădenilor

Aradul este în topul celor mai poluate orașe din România

Aradul se află în topul celor mai poluate orașe din România, conform datelor prezentate de compania AirVisual, care furnizează şi o aplicaţie prin intermediul căreia puteți urmări date privind calitatea aerului.

În topul realizat de AirVisual, cel mai poluat oraș din România este Iaşi, cu un nivel de poluare moderat (27 pentru anul 2018), urmat de Cluj-Napoca, cu un nivel de poluare tot moderat (21.4 pentru 2018), şi urmat îndeaproape de Braşov, cu un coeficient de poluare moderat (21.3 pentru 2018).

Bucureştiul se află abia pe locul patru, înregistrând un coeficient mediu de poluare de 20.3 pentru anul 2018.

Clasamentul este continuat de Ploiești, Măgurele și Timișoara, Aradul aflându-se pe locul 8, cu un coefficient de poluare de 17,9, pentru anul 2018.

Clasamentul a fost realizat luând în considerare particulele în suspensie din aer, care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici şi picături de lichid. Pentru realizarea topului a fost luat drept referinţă indicatorul PM2.5.

PM2.5 este în general considerat drept poluant cu impact major asupra sănătăţii tuturor poluanţilor atmosferici măsuraţi în mod obişnuit.

Ca urmare a dimensiunilor mici, PM2.5 este capabil să pătrundă adânc în sistemul respirator uman şi de acolo în întregul corp, provocând o gamă largă de efecte pe termen scurt şi lung asupra sănătăţii, conform AirVisual.

Compania AirVisual, realizatoarea clasamentului, furnizează şi o aplicaţie de poluare a aerului la nivel global prin care veţi putea vedea date privind calitatea aerului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.