Ziarul electronic al arădenilor

Astra TransCarpatic anulează circulația trenurilor pe două rute

Compania feroviară privată Astra TransCarpatic anulează circulația trenurilor pe rutele Arad – Timișoara și retur și Timișoara – Baia Mare și retur, invocând gradul de utilizare redus, dar și strarea precară a infrastructurii care afectează garniturile de tren.

Operatorul feroviar a anunțat că „începând cu data de 12 martie 2019, trenurile 15540 și 15547, care circulă pe ruta Arad – Timisoara și retur, respectiv trenurile 15541 și 15546, care circulă pe ruta Timișoara – Baia Mare și retur vor fi anulate“.

„Decizia a fost luată ca urmare a gradului de utilizare redus pe rutele respective (de cca. 15%), cât si de calitatea liniei și a vegetației existente în gabarit, îndeosebi pe zona Satu Mare – Baia Mare, care afectează materialul rulant. Automotorul care circula pe aceste rute va fi relocat, mărind capacitatea de transport pe alte rute pe care circulă automotoare IC2“, a informat operatorul feroviar privat.

De asemenea, reprezentanții companiei au mai afirmat că „decizia de anulare a trenurilor nu a avut legătură cu defecțiuni mecanice, ci rațiuni comerciale – gradul de ocupare al serviciului și mentenanța suplimentară necesară în urma exploatării materialului rulant pe o linie cu deficiențe de întreținere“.

Astra Transcapatic a mai informat că va fi restituită contravaloarea legitimațiilor de călătorie, la casele de bilete, mai puțin pentru biletele online, pentru care banii se vor returna în cont.

Compania feroviară Astra Trans Carpatic a deschis, anul trecut, o nouă rută feroviară, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro.

Compania cotrolată de omul de afaceri arădean Valer Blidar a pus în circulaţie, în luna septembrie, primul automotor achiziţionat, pe ruta Timişoara – Arad – Satu Mare – Baia Mare.

Compania feroviară a investit 20 de milioane de euro în deschiderea acestei rute feroviare noi, în urma achiziţiei a 15 automotoare de la Căile Ferate din Danemarca.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.