Ziarul electronic al arădenilor

Irakieni descoperiți ascunşi într-o autoutilitară, la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare, zece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară.

Migranții au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.M., în vârstă de 50 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Turcia.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, mobilă din Turcia pentru Germania.

„În baza unei solicitări, formulată de către colegii de la I.T.P.F. Timişoara, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse zece persoane, şapte bărbaţi şi trei femei. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei zece de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.