Ziarul electronic al arădenilor

Analiza Eurolines: Ce târguri de Crăciun din Europa vor să viziteze arădenii

targ-craciunÎncet, încet, anotimpul rece își intră în drepturi, ceea ce înseamnă că încep și pregătirile pentru sărbătorile de iarnă.

În ultimii ani, târgurile organizate în preajma Crăciunului au devenit din ce în ce mai atractive pentru românii dornici să se bucure de atmosfera de poveste din această perioadă.

Eurolines, companie de transport international de persoane, a realizat o cercetare de piață cu privire la interesul locuitorilor din județul Arad pentru târgurile de Crăciun desfășurate în Europa.

Cu ajutorul volumelor de căutări înregistrate de Google în perioada 2014-2016, Eurolines a analizat modul în care a evoluat dorința locuitorilor din Arad de a vizita cele mai cunoscute târguri de Crăciun. Din studiu reiese că interesul acestora s-a majorat cu 19,55% în ultimul an, topul destinațiilor preferate cuprinzând Praga, Budapesta, Berlin, Londra și Stockholm.

De asemenea, a fost studiat obiceiul locuitorilor din județul Arad de a cauta și cumpăra pachetele turistice pentru târgurile de Crăciun în regim Early Booking, Last Minute sau City Break.

Potrivit analizei, aceștia au preferat să își achizitioneze biletele din timp, pentru că volumul de căutări pentru acest tip de vacanță a crescut cu 1008,70% în 2015. Astfel, județul Arad se află pe poziția 6 în ceea ce priveste majorările la nivelul întregii țări.

În timp ce interesul locuitorilor din județul Arad pentru vacanțele petrecute în străinătate crește, este interesant de văzut și care este situația inversă.

Utilizând datele oficiale puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică, Eurolines a analizat și variația numărului de turiști străini cazați în hotelurile și pensiunile din județul Arad în luna decembrie din ultimii doi ani.

Astfel, în decembrie 2015, numărul sosirilor cetățenilor străini înregistrați în unitățile de cazare a scăzut cu -1,06% față de aceeași perioadă a anului anterior. Din acest punct de vedere, județul Arad se poziționează pe locul 11 la nivel național.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.