Ziarul electronic al arădenilor

Analiză: Destinațiile preferate ale arădenilor pentru vacanța de Revelion

revelionRevelionul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul sărbătorilor de iarnă, așa că românii se pregătesc serios pentru marea petrecere organizată în noaptea dintre ani.

Agenția de turism TUI TravelCenter a realizat un studiu de piață cu privire la interesul locuitorilor din județul Arad pentru ofertele de vacanța pentru Revelion 2016-2017.
Pe baza informațiile oferite de Institutul Național de Statistică și a volumelor de căutări înregistrate de Google în ultimele 24 de luni, TUI TravelCenter a întocmit un raport general pentru județul Arad.

În cadrul acestuia s-au urmărit elemente precum salariul mediu brut sau tendința oamenilor din Arad de a căuta și cumpăra vacanța de Revelion în regim Early Booking sau Last Minute.

Potrivit statisticilor, bugetul mediu al unui român pentru concediul de Revelion este de circa 1.335 lei. Având în vedere că salariul mediu brut în județul Arad este de aproximativ 2.052 lei, reiese faptul că un locuitor din Arad trebuie să muncească în jur de 11 zile pe an, pentru a se putea bucura de o vacanță de Revelion.

Astfel, Arad se situează pe locul 15 la nivel național.

Un alt punct cheie al analizei efectuate de TUI TravelCenter face referire la modul în care oamenii obișnuiesc să cumpere sejururile pentru Revelion.

La nivel general, tendința de creștere a pachetelor tip Early Booking se manifestă de 4-5 ani în România, dar în ultimul an aceasta a fost cea mai mare în termeni procentuali.

Majorarea se datorează unor reduceri substanțiale (de aproximativ 30-40%) față de pretul standard, dar și posibilității de a alege cele mai bune destinații de vacanță.

La nivel județean, conform volumelor de căutări acumulate de Google, locuitorii din Arad sunt mai interesați de pachetele Early Booking decât de cele de tip Last Minute, fiind vizibilă o creștere de 1.008,7% din acest punct de vedere în ultimele 12 luni.

În ceea ce priveste destinațiile preferate ale locuitorilor din județul Arad pentru vacanța de Revelion, în ultimele 12 luni s-a înregistrat o creștere de 18,79% a interesului pentru concediile organizate în străinătate.

Pe primele locuri se află destinațiile Dubai, Mauritius, Maldive, Mexic, Cancun ți Republica Dominicană.

„Per ansamblu, compania noastră a reusit să crească vânzările pentru vacanțele de Revelion cu 23% față de anul trecut“, a declarat Cosmin Marinof, Sales Manager al agenției de turism TUI TravelCenter.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.