Ziarul electronic al arădenilor

9 blocuri din municipiul Arad vor fi reabilitate termic

Un număr de 9 blocuri din municipiul Arad vor fi reabilitate termic, contractul de finanțare fiind semnat în cursul zilei de joi, iar valoarea investiției este de peste 12 milioane de lei.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Arad au semnat, joi, un nou contract de finanțare pentru creșterea eficienței energetice, de această dată în sectorul rezidențial. Este vorba despre proiectul privind „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)”.

„Un număr de 401 apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie pentru încălzire în urma intervențiilor realizate“, au spus semnatarii contractului de finanțare.

Proiectul prevede reabilitarea termică a nouă blocuri:

Bd. Ștefan Augustin Doinaș, bl. 42 (S+P+4);

Bd. Revoluției, nr. 26-38 (S+P+3/ S+P+4/ S+P+5);

Calea Iuliu Maniu, Bloc P3 (S+P+10);

Str. Abrud, Bloc 185-186 (S+P+4);

Str. Stupilor, Bloc A33 (S+P+4);

Str. Abrud, Bloc 216 (S+P+4);

Str. Rodnei, Bloc 5 (S+P+4);

Aleea Tomis, Bloc X2 (S+P+10);

Aleea Aurel Vlaicu, Bloc A1-3 (S+P+10).

„Investiția va conduce la reducerea emisiilor de CO2 și totodată la îmbunătățirea aspectului urbanistic al municipiului Arad. În cadrul proiectului vor avea loc lucrări de izolare termică a fațadelor – partea opacă și cea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, și se va realiza izolarea planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile de alimentare cu apă rece, canalizare, încălzire/ apă caldă menajeră și iluminat“, au mai spus semnatarii contractului de finanțare.

Semnatarii contractelor au fost Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Valoarea totală a investiției este de 12.173.250 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.062.853 lei. Perioada de implementare este de 28 de luni. Beneficiarii proiectului vor contribui cu o cofinanţare de 25%, iar administraţia locală cu 15% din valoarea totală a investiţiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.