Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O casă din localitatea arădeană Grăniceri a fost distrusă de un incendiu, iar pompierii au descoperit că imobilul nu dispunea de un tablou electric cu siguranțe.

Pentru stingerea focului a intervenit Garda de intervenție nr. 2 Chișineu Criș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ofițer și șapte subofițeri, focul fiind generalizat la întreaga locuință. În momentul declanșării incendiului, proprietarii locuinței nu erau acasă, focul fiind observat târziu. Conform ISU Arad, focul a fost stins după aproximativ o oră de intervenție. În incendiu a ars acoperișul în totalitate. Plafonul s-a prăbușit și au fost distruse bunurile din cele două camere. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric, o cauză des întâlnită la incendii, din cauza instalațiilor electrice cu improvizați, defecte, vechi sau suprasolicitate. Comandantul intervenței a spus că la casa din Grăniceri nu exista un tablou electric cu siguranțe. „În aproape douăzeci de ani de când sting incendii, este prima casă fără tablou electric cu siguranțe“, a spus comandantul intervenției.

SpeedMaratthon. Rezultate finale

În cadrul acțiunii „Speedmarathon“, desfășurată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, pe șoselele din municipiul și județul Arad au fost controlate, miercuri, 428 de vehicule. Conform bilanțului prezentat de IPJ Arad, polițiștii au aplicat 226 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 101.700 de lei. Au fost reținute patru permise de conducere, dintre care două pe raza orașului Chișineu Criș și câte unul pe raza municipiului Arad, respectiv pe raza orașului Lipova. „În perioada 1-7 aprilie, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L – Speed“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Autori unor furturi, identificați

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au identificat doi arădeni, care sunt bănuiți de furt. Astfel, este cercetat pentru furt un minor de 15 ani, din Arad, care în data de 22 ianuarie, ar fi sustras 3.000 de lei din sertarul casei de marcat a unei societăți comerciale de pe strada Pădurii. De asemenea, un bărbat de 30 ani, din Arad, în data de 26 martie, prin escaladarea gardului ar fi pătruns într-o curte, de unde ar fi sustras o bicicletă, în valoare de 2.000 de lei. Polițiștii au recuperat prejuciciul, bărbatul fiind cercetat pentru furt calificat. „Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Bărbați reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbați căutaţi de autorităţile române. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost reținut, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul român I.A., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat de executare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice, având de executat 60 de zile de închisoare. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu a fost depistat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Z.G., în vârstă de 26 de ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti. Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.