Ziarul electronic al arădenilor

Varicele: Cauze, Simptome, Factori de risc, Complicatii si Preventie

Varicele venoase sunt răsucite, venele lărgite. Orice vena superficială poate deveni varicos, dar venele cel mai frecvent afectate sunt cele din picioare. Asta pentru că în picioare și în picioare în poziție verticală crește presiunea în venele corpului inferior.

Pentru mulți oameni, vene varicoase și vene spider – o variație obișnuită, ușoară a venelor varicoase – sunt pur și simplu o preocupare cosmetică. Pentru alte persoane, venele varice pot provoca dureri și disconfort dureroase. Uneori, venele varicoase duc la probleme mai serioase.

Tratamentul poate implica măsuri sau proceduri de auto-îngrijire de către medicul dumneavoastră pentru a închide sau a elimina venele.

Preventia varicelor

* Urmărind greutatea ta

* Consumul de dietă bogată în fibre, cu conținut redus de sare

* Evitarea tocurilor înalte și a ciorapilor care te strang

* Ridicarea picioarelor cand sunteti obosit

* Terapie alternativa: spray criogenic pentru varice

* Modificați în mod regulat poziția de ședere sau în picioare

Simptome

Varicele nu pot provoca dureri. Semnele pe care le puteți avea vene varicoase includ:

Vene care sunt de culoare închisă violet sau albastru

Venele care apar răsucite și bombate; ele sunt adesea ca niște corzi pe picioare

Cand apar semne si simptome dureroase, acestea pot include:

Un sentiment dureros sau greu în picioare

Arsuri, pulsatii, crampe musculare si umflarea picioarelor inferioare

A înrăutățit durerea după șederea sau în picioare pentru o lungă perioadă de timp

Mâncând în jurul uneia sau mai multor vene

Decolorarea pielii în jurul unei vene varicoase

Spiderul este similar cu vene varicoase, dar sunt mai mici. Spider-urile sunt găsite mai aproape de suprafața pielii și sunt adesea roșii sau albastre.

Spiderul are loc pe picioare, dar poate fi găsit și pe față. Acestea variază în funcție de dimensiune și adesea arată ca o păianjen.

Când să văd un doctor?

Îngrijirea de sine – cum ar fi exercițiul, ridicarea picioarelor sau purtarea ciorapilor de compresie – vă poate ajuta să ușurați durerea din venele varicoase și vă pot împiedica să se înrăutățească. Dar dacă sunteți preocupat de aspectul și simțul venei și de măsurile de auto-îngrijire care nu au încetat să se agraveze, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cauzele aparitie varicelor

Supapele slabe sau deteriorate pot duce la vene varicoase. Arterele transporta sânge din inima ta în restul țesuturilor, iar venele returnează sângele din restul corpului în inima ta, astfel încât sângele poate fi recirculat. Pentru a vă întoarce sângele la inimă, venele din picioare trebuie să lucreze împotriva gravitației.

Contracțiile musculare din picioarele inferioare acționează ca pompe și pereții venelor elastice vă ajută să reveniți la inimă. Supapele mici din venele tale se deschid ca sângele curge spre inima ta, apoi aproape ca să oprească sângele care curge înapoi. Dacă aceste supape sunt slabe sau deteriorate, sângele poate curge înapoi și poate piscina în venă, cauzând întinderea sau răsucirea venelor.

Factori de risc

Acești factori vă cresc riscul de a dezvolta vene varicoase:

Vârstă. Riscul venelor varicoase crește odată cu vârsta. Îmbătrânirea provoacă uzură la supapele din vene, care ajută la reglarea fluxului sanguin. În cele din urmă, această uzură face ca supapele să permită ca unele sânge să curgă înapoi în venele unde colectează în loc să curgă până la inimă.

Sex. Femeile au mai multe șanse de a dezvolta această afecțiune. Modificările hormonale în timpul sarcinii, premenstruației sau menopauzei pot fi un factor, deoarece hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor. Tratamentele hormonale, cum ar fi pilulele contraceptive, pot crește riscul de apariție a varicelor.

Sarcina. În timpul sarcinii, volumul de sânge din organism crește. Această schimbare susține fetusul în creștere, dar poate produce și un efect secundar nefericit – venele lărgite în picioare. Modificările hormonale în timpul sarcinii pot, de asemenea, să joace un rol.

Istorie de familie. Dacă alți membri ai familiei aveau vene varicoase, există și o șansă mai mare.

Obezitatea. Excesul de greutate pune presiune suplimentară asupra venelor.

În picioare sau în picioare pentru perioade lungi de timp. Sângele dvs. nu curge, de asemenea, dacă sunteți în aceeași poziție pentru perioade lungi de timp.

Complicațiile venelor varicoase, deși rare, pot include:

Ulcer. Ulcerații dureroase se pot forma pe piele în apropierea venelor varicoase, în special în apropierea gleznelor. Un loc decolorat pe piele începe, de obicei, înainte de formarea unui ulcer. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă bănuiți că ați dezvoltat un ulcer.

Cheaguri de sânge. Ocazional, venele adânci în picioare se extind. În astfel de cazuri, piciorul afectat poate deveni dureros și umflat. Orice durere sau umflarea piciorului persistent necesită atenție medicală, deoarece poate indica un cheag de sânge – o afecțiune cunoscută sub numele de tromboflebită.

Sângerare. Ocazional, venele foarte aproape de piele pot exploda. Aceasta, de obicei, cauzează doar sângerări minore. Dar orice sângerare necesită îngrijiri medicale.

Profilaxie

Nu există nici o modalitate de a preveni complet vene varicoase. Dar îmbunătățirea circulației și a tonusului muscular poate să vă reducă riscul de a dezvolta vene varicoase sau de a obține altele suplimentare. Aceleași măsuri pe care le puteți lua pentru a trata disconfortul din venele varicoase la domiciliu pot ajuta la prevenirea venelor varicoase, inclusiv.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.