Ziarul electronic al arădenilor

Ai o masina marca Opel? Iata care sunt cele mai intalnite simptome ale unei baterii defecte, mai ales in lunile de iarna!

In Romania, acest brand este destul de cunoscut si apreciat, datorita avantejelor pe care le ofera. Masinile Opel sunt populare pentru preturile accesibile de achitizie si pentru costurile destul de mici de intretinere, dar si pentru nivelul ridicat de fiabilitate.

Mai mult decat atat, in functie de modelul ales, te poti bucura de o masina sport, potrivita pentru acele momente in care iti doresti sa te bucuri de adrenalina si libertate sau un autovehicul potrivit vietii de familie.

Cu toate acestea, exista cateva dezavantaje lesne de observat, in ceea ce priveste defectarea anumitor componente, precum bateria. In special in sezonul rece, cand temperaturile sunt destul de scazute, bateriile acestor masini sunt predispuse la a nu mai functiona in parametri optimi. Din fericire insa, poti gasi baterii auto pentru Opel Astra H, G, J, K si alte modele in aproape orice magazin destinat comercializarii acestor piese si chiar in mediul online.

Iata care sunt cele mai frecvente simtome intalnite la masinile Opel atunci cand bateria este pe terminate!

* Pornirea se realizeaza cu dificultate. Printre primele simtome ale unei baterii slabe sau care nu mai functioneaza corespunzator se numara faptul ca insuficienta alimentarii energetice si electrice face ca masina sa porneasca cu dificultate. Exista cazuri in care, operatiunea de pornire a motorului nu poate fi realizata, semn ca bateria masinii tale ar trebui schimbata numaidecat.

* Luminile masinii nu functioneaza la capacitate maxima. Un acumulator auto are ca principal rol transmiterea energiei electrice la nivelul intregii masini, iar cand acesta nu functioneaza, sunt limitate si anumite aspecte ce tin de functionarea masinii tale, precum farurile. Asadar, daca observi ca intensitatea luminii farurilor nu este cea optima, ar trebui sa verifici bateria, astfel incat sa nu intampini surprize neplacute mai tarziu.

* Observi anumite scurgeri. O baterie slaba sau care nu functioneaza la capacitate maxima este semnalata de se anumite scurgeri care pot aparea. De aceea este important sa verifici din cand in cand acumulatorul si sa acorzi atentie acestui detaliu.

* Martorul de bord care atentioneaza asupra descarcarii bateriei. Chiar si la masinile Opel mai vechi din punctul de vedere al anului de fabricatie, atunci cand bateria da semne ca nu functioneaza corespunzator, martorul de bord va atentiona soferul in legatura cu acest aspect.

Cum ar trebui sa procedezi, astfel incat sa prelungesti viata bateriei masinii tale!

Desi aceasta componenta, la fel ca oricare alta are o anumita durata de viata, in acest caz de 3 pana la 6 ani, exista anumite lucruri pe care le poti face, o anumita atitudine pe care o poti aborda, astfel incat sa prelungesti viata acumulatorului auto, fara sa fie nevoie sa il schimbi la intervale mici de timp. Iata cum poti actiona!

* Pornirile repetate, pe distante scurte – inamicul numarul 1 al bateriilor auto! Aceasta este una dintre cele mai importante cauze ale defectarii acumulatorului auto si ar trebui, in masura in care ese posibil, sa eviti acest comportament.

* Asigura-te ca nu lasi luminile masinii aprinse sau radioul pornit atunci cand motorul nu este pus in functiune.

* Din cand in cand, verifica bateria autovehiculului tau. Mai ales daca ti-ai achizitionat o masina second hand si nu ai schimbat inca acumulatorul, verificarile constante te pot salva de situatiile neplacute.

Acestea sunt, asadar, cele mai importante semne care tradeaza o baterie slaba la masinile din gama Opel, precum si cateva sfaturi prin care poti prelungi viata acumulatorului auto.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.