Ziarul electronic al arădenilor

Vântul puternic a provocat pagube în municipiul și județul Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat, vineri seara, să intervină în mai multe zone din municipiu și județ, unde au fost raportate probleme din cauza vântului puternic.

Una dintre intervenții a fost în municipiul Arad, pe strada Nicolae Dărăban, unde un nuc a fost rupt de vânt și a căzut pe firele de electricitate. În acest caz a fost anunțat Serviciul Edilitar din cadrul Primăriei, dar și compania de distribuție a energiei electrice.

Tot în municipiul Arad a fost rupt un stâlp de iluminat de pe Podul Traian, riscând să cadă în râul Mureș.

Stâlpi inclinați cu risc de cădere pe carosabil au mai fost raportați pe Calea Bodrogului din municipiu.

Cei de la ISU au mai intervenit pe strada Fratii Neuman, unde un copac rupt de vânt a căzut pe un gard.

Vântul puernic a despris și tabla de pe un bloc situat în municipiul Arad, pe strada Vaslui.

Pompierii au fost solicitați să intervină și în satul Cintei, unde un stâlp de lemn era în pericol să cadă pe drum. În acest caz au fost anunțați pompierii voluntari din Zărand, pentru a interveni.

Un copac a fost rupt de vânt și a căzut pe drum, în localitatea Sintea Mare. Aici au intervenit pompierii din Chișineu Criș.

În satul Turnu, vântul a rupt un cablu de curent electric, care a căzut pe stradă. Și în acest caz a fost anunțată compania de furnizare a energiei electrice.

Un stâlp de lemn a căzut pe drum și la ieșirea din localitatea Munar, spre Secusigiu.

Pompierii au mai fost nevoiți să intervină la trei incendii la gospodării din Utviniș, Pecica și Lipova. Aici au fost înregistrate incendii la hornuri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, începând de vineri după-amiază, precum şi o informare de ninsori şi vreme rece, ce vizează majoritatea regiunilor.

Printre județele pentru care a fost emisă avertizarea Cod galben de vânt se numără și Aradul.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22 februarie, ora 16.00 – 23 februarie, ora 16.00, în 36 de judeţe din Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.