Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Trafic feroviar blocat. Locomotiva unui tren de pasageri a deraiat la Săvârşin

Locomotiva unui tren rapid care circula pe relaţia Braşov – Curtici a deraiat, sâmbătă, în zona staţiei Săvârşin, fără a se înregistra victime sau pagube materiale importante, însă traficul feroviar a fost blocat.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, pentru Agerpres, că, în jurul orei 13,15, „locomotiva trenului a deraiat de un boghiu“, la ieşire din staţia Săvârşin.

„Trenul circula pe relaţia Braşov – Curtici, iar circulaţia este întreruptă. Pentru a asigura continuitate în traficul feroviar, în perioada în care se va interveni pentru repunerea pe şină a boghiului, s-a luat măsura ca trenurile de rang (internaţionale şi interregio) să circule deviat, pe ruta Ilia – Lugoj – Timişoara – Arad, iar pentru trenurile locale (regio) se va asigura transbordare cu mijloace auto“, a precizat Brânzan.

În urma incidentului, nu au fost înregistraţi pasageri răniţi şi nici pagube materiale însemnate.

Trenul R 2750 este oprit în Săvârşin.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au informat că incidentul a avut loc la circa 300 de metri de staţia Săvârşin, fără a fi afectat şi traficul rutier.

UPDATE

Circulaţia feroviară în zona Săvârşin a fost reluată la ora 17:20, a anunţat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.