Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie în vârstă de 67 de ani, cunoscută cu afecțiuni psihice, a murit după ce s-a aruncat în fântâna din gospodăria proprie din satul arădean Cil, comuna Almaș, cadavrul fiind scos de pompierii militari.

Dispariția femeii a fost reclamată, sâmbătă, de persoane care o cunoșteau, acestea spunând că nu au mai văzut-o de două zile. Echipajul de intervenție al Gărzii nr. 2 Gurhonț din cadrul Detașamentului Sebiș s-a deplasat la fața locului cu o autospecială, cu un ofițer și cinci subofițeri. Femeia, în vârstă de 67 de ani, a fost extrasă din fântână, cazul fiind predat polițiștilor din Almaș. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. Potrivit vecinilor, femeia a amenințat de mai multe ori că își pune capăt zilelor și chiar a mai avut tentative de suicid.

Hoț prins de polițiști

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea arădeană Drauț, acuzat de furt, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale. Conform polițiștilor, tânărul, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada N. Oncu, iar în noaptea de 18 spre 19 februarie, dintr-un autoturism parcat pe strada Reșiței, un compresor, o pereche de ochelari de vedere, un radiocasetofon, două genți cu haine și două truse de chei. Bunurile sustrase au fost ulterior comercializate pe raza municipiului. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi prezentat cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Arad emis pe numele acestuia un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză.

Urmărit internațional, depistat

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat un bărbat, care era urmărit internațional. „Polițiștii au depistat, pe raza municipiului Arad, un bărbat de 35 de ani, din Sântana, pe numele căruia autoritățile judiciare din Marea Britanie au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul acestui stat“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Atenție la curățarea terenurilor

Subunitățile de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au fost solicitate, în ultima săptămână, pentru stingerea unui număr de 11 incendii de vegetație uscată sau resturi vegetale, cu suprafețe cuprinse între 100 mp și 3 ha. „Sâmbătă, doar intervenția rapidă și profesionistă a Secției de Pompieri Bârzava a salvat pădurea din zona localității Conop, lângă DN 7. Din fericire, fumul nu a încurcat traficul și nu s-au produs alte situații de urgență“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.