Ziarul electronic al arădenilor

Topul măsurilor de prevenire a incidentelor neplăcute pentru casele la curte

Siguranta si confortul se regasesc in topul prioritatilor pe care le are familia ta? Simti ca locuinta ta nu este suficient de protejata impotriva unor incidente sau evenimente nefericite, insa nu stii ce ai putea face pentru a le preveni sau pentru a le diminua repercursiunile?

Este foarte important sa investesti in consultanta si ajutorul fizic al specialistilor, incercand pe cat de mult posibil, sa nu faci compromisuri ce va pot afecta sanatatea sau siguranta pe viitor, din motive financiare actuale, atat tie cat si familiei tale.

Asigurarea perimetrului exterior casei

1. Camerele de supraveghere sunt una dintre cele mai populare alegeri facute de persoanele care stau la curte. Acestea prezinta multiple avantaje pentru cei care le utilizeaza, printre ele numarandu-se:

o Conectarea la o aplicatie speciala pentru dispozitivele mobile (sistemele de camere high-tech, gama pro);

o Pastrarea inregistrarilor pe o perioada de timp limitata, acestea putand reprezenta dovezi utile in cazul unui eveniment nefericit. Intrand pe pagina https://www.seku.ro/kituri-supraveghere/ poti alege un kit special oferit de Seku, unul dintre cele mai populare magazine online de profil.

Alegand spre exemplu, un sistem nvr, ai posibilitatea de a stoca informatia inregistrata de catre camerele de supraveghere pe un suport digital la alegere (stick de memorie, hard-disk, memory card), pastrand informatia pe o perioada stabilita de tine.

2. Dimensiunile si rezistenta gardului ce delimiteaza curtea casei sunt foarte importante, deoarece alaturi de materialele din care acesta este facut, spatiul personal poate sau nu, sa permita accesul persoanelor  straine spre casa.

Este esential ca aceasta masura de protectie sa nu fie neglijata la constructie, din niciun punct de vedere, produsul finit trebuind ca pe langa rolul practic pe care il are, sa se integreze vizual – arhitectural, cromatic si stilistic in imaginea de ansamblu a locuintei tale.

3. Sistemul de siguranta poate sa fie atat pentru zona exterioara a locuintei, cat si pentru cea interioara. Exista optiunea montarii unei astfel de metode de protectie inclusiv pentru gradini, insa in aceste cazuri, exista riscul declansarii alarmei datorita animalelor care se pot misca prin gradina.

Daca iti doresti o protectie maximizata, investeste intr-un sistem care poate face diferenta dintre o persoana si un animal de companie sau salbatic, bazandu-se pe greutatea corporala si dimensiunile posibilului „intrus”.

Masuri de siguranta in interiorul casei

Este foarte important sa te asiguri ca membrii familiei tale sunt protejati si de accidentele casnice, asa ca nu neglija achizitionarea unor accesorii foarte utile pentru protejarea intregii case:

* Un sistem de alarma in caz de incendiu;

* Un detector de gaze si unul pentru fum;

* Cel putin un extinctor.

* Nu uita de modalitatile clasice prin care poti preveni un incident casnic, printre care:

* Impamantarea corespunzatoare a sistemului electric;

* Utilizarea unor materiale de o calitate inalta pentru fundatia si constructia locuintei;

* Protejarea corespunzatoare a electrocasnicelor si produselor ce necesita alimentare sau incarcare electrica (ferirea acestora de temperaturi extreme, umiditate).

Protectia impotriva dezastrelor naturale

Pentru a completa intregul sistem de protectie al familiei, diminuand efectele si micsorand daunele unor catastrofe naturale, fa-ti din timp o asigurare a bunurilor, construind un buncar pe care il poti folosi ca pivnita de-a lungul anilor. Inainte de a te muta in casa la curte, daca ai posibilitatea, studiaza istoricul zonei, pentru a vedea la ce este predispusa situarea geografica a locuintei tale.

Poti in acest spatiu sigur, construit din materiale rezistente si de o inalta calitate, sa depozitezi cateva rezerve de alimente neperisabile, lichide si medicamente, avand grija sa existe o trusa medicala de prim-ajutor.

Pune mereu sanatatea si siguranta familiei pe primul plan, facand la timpul potrivit investiile necesare protejarii acestora. Consulta specialistii si apeleaza la profesionisti ori de cate ori este nevoie, deoarece neatentia unui moment te poate costa cel putin o viata!

sursa foto – http://www.action24.ie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.