Mai mult decat un instrument, telefonul tau iPhone este o piesa extrem de scumpa, de sticla, siliciu si aluminiu de inalta calitate, fapt ce te “obliga” sa il protejezi ca pe un copil.
Exista numeroase metode prin care iti proteja dispozitivul, de la huse de telefon pana la folii, dar noi vom enumera urmatoarele in ordinea importantei lor:
1. Alege o husa de telefon buna. Daca siguranta este prioritatea voastra, asigurati-va ca alegeti un model cu urmatoarele caracteristici: bumper de protectie din cauciuc, o aderenta buna pentru a preveni alunecarea si un spate dur pentru a proteja impotriva zgarieturilor.
2. O folie pentru ecran solida. O husa de telefon buna poate proteja corpul telefonului, dar ecranul sau este la fel de sensibil la zgarieturi sau cazaturi. Pentru a-ti proteja intr-un mod adecvat telefonul, este recomandat sa iti achizitionezi o folie din sticla temperata, si nu una din plastic.
3. Activeaza „Find my iPhone” + Blocare. Accesoriile fizice va pot proteja telefonul impotriva loviturilor si a zgarieturilor, dar nu fac prea multe atunci cand vine vorba despre furt. Asa ca este esential sa va activati optiunea “Find My iPhone” si blocare telefon. Optiunea permite localizarea telefonului prin GPS, oriunde s-ar afla aceta, in timp ce blocarea telefonului restrictioneaza accesul in telefonul vostru prin parola.
4. Husa de telefon impermeabila: In zilele noastre, suntem tentati sa ne luam telefoanele peste tot, cateodata nici noi nu intelegem de ce le luam peste tot. De la piscine, plaje, canoes..foarte multa apa, da! Ei bine, exista metode de protectie pentru telefon in mediile umede. Husele de telefon impermeabile sunt imperios necesare, daca va vreti ca telefonul vostru sa fie in siguranta intr-un astfel de mediu.
5. Controleaza cablurile periodic. Telefonul vostru nu este singura investitie care merita protejata. Cablul “fulger” se poate rupe rapid de la uzura zilnica, iar cablurile de inlocuire va vor costa in plus. Pentru a mentine cablul vostru “intr-o forma de zile mari” , puteti sa cumparati gadget-uri precum “Quirky Powercurl Mini”, care ofera atat protectie, cat si gestionarea cablului intr-un singur pachet compact. Daca preferati sa nu platiti pentru un astfel de accesoriu, un arc de la un pix sau creion mecanic, poate fi o alternativa.