Ziarul electronic al arădenilor

Sute de arădeni au protestat faţă de modificările aduse legilor Justiţiei

Sute de persoane au participat, duminică seara, în centrul Aradului, la un protest împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile Justiţiei.

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 18.00, organizarea protestului fiind anunțat, de mai multe zile pe Facebook, unde se anunţa că se va cere abrogarea OUG care a declanşat proteste în rândul magistraţilor din mai multe judeţe.

Participanţilor iniţiali, în jur de 50, li s-au alăturat grupuri de la PNL şi USR, astfel că peste 300 de persoane au protestat pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Printre cei prezenţi au fost și prim-vicepreşedintele PNL Arad, Sergiu Bâlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi Vlad Botoş, preşedinte al USR Arad şi candidat la europarlamentare.

Protestatarii au scandat împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se flutură steaguri, iar unii participanţi au folosit vuvuzele, fluiere şi tobe pentru a atrage atenţia.

De asemenea, a fost folosită o portavoce pentru transmiterea de mesaje.

La ora 18.30, o parte dintre manifestanţi a pornit în marş prin centrul oraşului, pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Protestul a fost considerat unul spontan, iar forţe de ordine au fost mobilizate pentru supravegherea acţiunii.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest.

foto: Facebook

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.