Ziarul electronic al arădenilor

Spectacol de muzică și imagine la cinematograful din Grădiște

GALERIE FOTO/VIDEO Un spectacol de muzică și imagine, după modelul cine-concertelor, a avut loc, sâmbătă seara, la cinematograful din Grădiște, sala fiind plină, iar la final spectatorii au aplaudat îndelung prestația artiștilor prezenți pe scenă, dar și montajul de filme care a putut fi urmărit pe ecran.

Evenimentul intitulat „Filme în concert“ a adus în fața publicului imagini din 12 filme celebre, printre care „Romeo și Julieta“ (2 premii Oscar pentru cea mai bună imagine, cele mai bune costume, 3 premii Globul de Aur, un premiu BAFTA), „Parfum de femeie“ (un premiu Oscar și 3 premii Globul de Aur), „Nașul“ (4 premii Oscar, 6 premii Globul de Aur, dintre care unul pentru cea mai bună coloană sonoră, 1 premiu BAFTA pentru muzica din film), „Gladiatorul“ (5 Premii Oscar – unul pentru cea mai bună coloană sonoră, 3 premii Globul de Aur), „Titanic“ (10 premii Oscar, 5 premii Globul de Aur, 1 premiu Academia Europeană de Film).

În timp ce pe ecran au fost proiectate imagini din filme, pe scenă, membrii cvartetului Adagio – Marina Lei, Floriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan – au interpretat melodiile care au constituit coloana sonoră a filmelor.

„Evenimentul poate fi considerat un tribut adus acelora care își aduc contribuția la realizarea unui film și care, de cele mai multe ori, nu sunt cunoscuți și apreciați cum se cuvine: regizori de imagine, regizori de montaj, ingineri de sunet, editor de sunet și nu numai“, au spus organizatorii evenimentului.

Înainte de începerea concertului, arădenii au putut să vadă expoziția „Istoria timbrului românesc“, realizată anul trecut de Centrul Municipal de Cultură, în parteneriat cu Romfilatelia. Expoziția a fost amenajată, anul trecut, în Cladirea Preparandiei, iar în acest an va fi itinerată în mai multe spații din oraș.

Evenimentul „Filme în concert“ a fost organizat de Primăria Municipiului și Centrul Municipal de Cultură și face parte dintr-un proiect care are ca scop revitalizarea cinematografelor din Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

Partituri:

Charlie Chaplin – suite de teme din film

The wizard of Oz/Vrăjitorul din OZ – Over the rainbow

Romeo and Juliet/Romeo și Julieta – What is a youth

Scent of a woman/Parfum de femeie/– scena tangoului

The Godfather/Nașul – suite de teme din film

Schindlers list/Lista lui Schindlers – suite de teme din film

Gladiator/Gladiatorul- The battle/Now we are free

Amelie/Amelie – La valse d’Amelie

La vie en rose/Viața în roz – La vie en rose/Milord

Titanic – My hearth will go on

Earth to Echo/Ecoul pământului – Counting stars

Pirates of the Caribbean/Pirații din Caraibe – suita de teme din film

Despre Cvartetul Adagio

Cvartetul Adagio, o prezență profesionistă pe scena locală, este compus din patru tineri absolvenți ai Facultăților de Muzică din Cluj și Timișoara – Marina Lei, Floriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan.

Aceștia și-au propus și au reușit să ofere o înfățișare „modernă“ conceptului clasic de „cvartet de coarde“, prin abordarea unui repertoriu diversificat: muzică de film, tangouri, valsuri, ragtime-uri, muzică de divertisment, ambientală, muzică de jazz și cafe-concert.

foto/video: actualitati-arad

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "invalid_grant",
  "error_description": "Bad Request"
}
See here for documentation.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.