Ziarul electronic al arădenilor

Principalele probleme din educaţie: orele multe, corupţia şi indiferenţa

scoalaPotrivit unui sondaj IRES orele multe, corupţia şi indiferenţa sunt marile probleme din sistemul românesc de educaţie.

Care este principala problemă a şcolii româneşti? 23% dintre români spun că sistemul de învăţământ este sufocat de corupţie.

Potrivit sondajului, numărul mare de materii pe care îl au elevii este marea problemă, cred 18 procente dintre respondenţi. Trei sferturi dintre elevi spun că se simt singuri la şcoală. 15% dintre români pun situaţia precară din învăţământ pe seama indiferenţei profesorilor faţă de elevi.

9 procente spun că şcoala românească are o mare problemă din cauza profesorilor incompetenţi. Alţi 8% cred că educaţia e la pământ din cauza politizării sistemului, informează digi24.ro.

Politica avantajează firmele de medicamente spun 84% dintre românii respondenţi. Iar spitalele din România au dotări slabe. Sunt de acord cu această afirmaţie 82% procente dintre români.

Totodată, 82% sunt de acord că medicii sunt prost plătiţi. 78% dintre românii întrebaţi spun: Curăţenia din spitale lasă de dorit.

Care ar trebui să fie principala prioritate a viitorului Guvern în domeniul sănătăţii? Cei mai mulţi români, 27%, spun că eliminarea corupţiei din sistemul e medical. Primul lucru pe care ar trebui să-l facă viitorul Executiv ar trebui să fie creşterea salariilor medicilor – spun 17%.

Îmbunătăţirea condiţiilor de igienă din spitale ar trebui să fie o prioritate pentru viitorii guvernanţi – au răspuns 14% dintre români. Acelaşi procent, 14%, consideră că depolitizarea sistemului de sănătate ar trebui să fie prima pe lista de priorităţi a viitorului guvern.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-24 noiembrie 2016, pe un eşantion de 1.114 persoane, prin metoda interviurilor telefonice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.